Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Slavnostní Templetonovské přednášky v San Diegu a v Praze

Datum publikace24. 11. 2014, 15.31
TiskTisk

Profesor Tomáš Halík přednáší v americkém San Diegu a Praze na téma náboženství a sekularity.

Mezinárodní  konferenci  Americké asociace pro studium náboženství v San Diego v Kalifornii,  na níž se sjelo téměř sedm tisíc akademiků z USA a celého anglicky mluvícího světa, zahájil v sobotu 22. 11. letošní laureát Templetonovy ceny  Tomáš Halík. Slavnostní „Templetonovská přednáška“ se tradičně koná první  den této každoroční konference.  Přednášku Tomáš Halíka o vztahu náboženství a sekularisty v Evropě uvedl prezident Templetonovy nadace dr. John Templeton ml.  a navázal na ni koreferátem filozof Charles Taylor, nositel Templetonovy ceny za rok 2007.

Letošní  cyklus  Templetonovských  přednášek, konaných na různých světových univerzitách,  bude završen  v Praze ve Velké aule Univerzity Karlovy v pondělí 8. prosince od 17 hod. rovněž za účasti dr. Templetona ml.  a s přednáškami prof. Taylora a prof. Halíka.  Rektor Univerzity Karlovy prof. Tomáš Zima udělí při této příležitosti Charlesu Taylorovi, považovanému za jednoho z nejvýznamnějších žijících filozofů, zlatou medaili Univerzity Karlovy.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou