Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Katedrála a živá setkání. Výstava církevních fotografů

Datum publikace2. 12. 2014, 13.51
TiskTisk

Výstava Katedrála a živá setkání. Tradice a víra v obrazech představuje průřez církevních událostí v roce 2013-2014 zachycených na 60 velkoplošných fotografiích.

Praha: Průřez významných církevních událostí v roce 2013 - 2014 zachycených uměleckou a dokumentární formou na 60 velkoplošných fotografiích představuje výstava „Katedrála a živá setkání. Tradice a víra v obrazech“. Ta je veřejnosti přístupná od 5. prosince 2014 do 12. ledna 2015 v prostorách Mladotova domu na Pražském hradě.

Expozice představuje fotografie sdružení Člověk a víra, které zastřešuje práci dobrovolných fotografů, již uměleckou formou dokumentují významné křesťanské akce českých církví jak v republice, tak v zahraničí. V současnosti je do sdružení zapojena zhruba čtyřicítka fotografů.

„Dílo samotné představuje kouzlo hry se světlem v nádherných prostorách jak českých katedrál, tak i mládežnických setkání či poutí do Izraele a Říma,“ píše o výstavě sdružení Člověk a víra.

Záštitu přijal arcibiskup Dominik kardinál Duka, první dáma Ivana Zemanová, předchozí primátor Prahy Tomáš Hudeček a astronom Jiří Grygar.

Výstava je otevřená ve všední dny v 11-15 hod., o víkendech a svátcích v 11-18. Vstup je zdarma.

Soubory ke stažení

Autor článku: Ondřej Mléčka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou