Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Zahájení Roku zasvěceného života

Datum publikace3. 12. 2014, 11.49
TiskTisk

Řada akcí v rámci nově započatého Roku zasvěceného života povede k setkávání, sdílení i obnově osobního povolání.

„Chtěl jsem vám říci jedno slovo, a tím slovem je radost. Tam, kde jsou zasvěcené osoby, tam je vždy radost!“ Uvedená slova zaznívají v poselství papeže Františka k Roku zasvěceného života. Římský biskup očekává, že tímto postojem budou lidé „schopni probudit svět“.

K povzbuzení k radosti i k obnově osobního povolání k zasvěcenému životu mohou dopomoci následující akce:

1. Den modlitby a prosby za odpuštění 2. února 2015

Den zasvěceného života lze prožít ve společenství s biskupy v duchu modlitby a prosby za odpuštění nevěrnosti evangeliu i vlastnímu povolání.

2. Národní pouť vděčnosti za řeholní povolání

Hlavní společnou akcí na národní úrovni bude pouť vděčnosti na Velehradě 29. srpna 2015. Celodennímu programu, jenž vyvrcholí slavnostní mši sv., bude předcházet dvoudenní pěší pouť ze Strážnice, kterou lze využít pro společné sdílení, modlitbu i odpočinek.

3. Putování ostatků sv. Vojtěcha

Svátkem sv. Vojtěcha začne putování ostatků prvního českého kanonizovaného řeholníka po klášterech, které se předem dobrovolně přihlásí. Doprovodný program může sloužit k duchovnímu sjednocení, ale i k vzájemnému setkávání v rámci řeholí i s věřícími v jednotlivých diecézích.

4. Eucharistický kongres

Zasvěcené osoby jsou vybízeny k aktivnímu zapojení se do programu národního eucharistického kongresu v Brně, který vyvrcholí 17. října 2015.

Mluvčím za řeholníky a řeholnice pro Rok zasvěceného života je P. Jindřich Poláček OP (email jindrich(a)op.cz)

(Autor: Marie Štěpánová, zdroj: List řeholníkům, KVPMŘ a KVPŽŘ; ilustrační foto: CNA / Lauren Cater)

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou