Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Služebnice Boží Eliška Pretschnerová na nové web. adrese

Datum publikace12. 12. 2014, 10.34
TiskTisk

Na žádost České provincie Školských sester sv. Františka obnovil královehradecký biskup Mons. Jan Vokál proces blahořečení Elišky Pretschnerové. Té jsou věnovány stránky, které se nově nachází na adrese www.eliskaosf.cz. 

Proces blahořečení sestry Elišky Pretschnerové OSF vešel do nové fáze. Na žádost České provincie Školských sester sv. Františka královehradecký biskup Mons. Jan Vokál znovuobnovil tento proces. Po studiu příslušného kurzu na Kongregaci pro kauzy svatých v Římě se stala postulátorkou sestra S.M. Zdislava Nosková OSF.

Prvním úkolem postulátora v každém procesu blahořečení je sbírat svědectví o tzv. „pověsti svatosti“. Jedná se o vzpomínky a svědectví osob, které si Boží služebnici sestru Elišku pamatují, a na které její životní příklad nějak zapůsobil, ovlivnil jejich vlastní život, byl pro ně příkladem nebo povzbuzením. Sestra Zdislava Nosková nyní sbírá tato svědectví a cestuje po celé republice, Slovensku a případně v zahraničí, kde svědkové dosud žijí. Pořádá přednášky a šíří poselství příkladu sestry Elišky, který se stal živý nejen pro sestry jejího společenství, ale patří všem.

Informace o Služebnici Boží jsou nově na adrese  www.eliskaosf.cz.

(autor: Školské sestry sv. Františka)

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou