Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše KT č. 51-52/2014

Datum publikace16. 12. 2014, 10.26
TiskTisk

Na pulty trafik a do schránek českých domácností se dostává vánoční Katolický týdeník pro rok 2014. Co v něm naleznete? Přečtěte si v následujícím článku.

Kristus přichází v chudých. Lidé na okraji společnosti o Vánocích tradičně poobědvají s Komunitou Sant’Egidio a dobrovolníky.

Na půlnoční se vstupenkou? Vzhledem k bezpečnostním rizikům to v Jeruzalémě jinak nechodí. Palestinští křesťané prožívají svátky v ovzduší strachu.

Vánoční kázání P. Toufara přináší Miloš Doležal. A s ním vzpomínku na poslední Vánoce tohoto mučedníka komunismu.

TÉMA: První a druhý život Jakuba Jana Ryby. Do Rožmitálu po stopách skladatele populární České mše vánoční, do pražské katedrály na „Rybovku“ s poslanci a lordy.

Vánoce v zákopech prožijeme prostřednictvím autentických zápisků vojáků 1. světové války, jejíž 100. výročí připadlo na letošní rok.

Pavlína Filipovská a Jiří Grygar se představují v rozhovorech o Purpuře, kometě, Vánocích v rodinném kruhu a zdravé skepsi.

PERSPEKTIVY: Diskuze nad synodou pokračuje. Do debaty nad závěry mimořádné synody o rodině se zapojili čtenáři i teologové. Kde leží v církvi hranice dialogu?

Literární strana přináší vánoční povídky Jana Paulase či Taťány Lukešové a další hodnotné čtení.

Více v Katolickém týdeníku ve vaší poštovní schránce a na www.katyd.cz.

Autor článku: Ondřej Mléčka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou