Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

List papeže Františka k Roku zasvěceného života

Datum publikace17. 12. 2014, 12.52
TiskTisk

Očekávám, že probudíte svět, protože charakteristickým rysem zasvěceného života je proroctví, píše papež František v apoštolském listu napsaném u příležitosti zahájení Roku zasvěceného života. Ten v celé církvi začal o 1. neděli adventní (30. listopadu 2014) a potrvá do 2. února 2016.

Vatikán: „Očekává vás celé lidstvo: lidé, kteří ztratili každou naději; rodiny v nesnázích; opuštěné děti; mladí, kteří mají zkaženou budoucnost; nemocní a opuštění staří lidé; boháči nasycení majetkem, kteří však mají prázdné srdce; muži a ženy hledající smysl života a toužící po božských věcech,“ píše papež zasvěceným osobám, když je vyzývá, aby vyšli na existenční periferie.

V apoštolském listu, který napsal u příležitosti Roku zasvěceného života, římský biskup přibližuje, co od řeholníků očekává, a navrhuje několik podnětů k reflexi.

Podle Františka jsou zasvěcení lidé – k nimž se sám výslovně řadí – povoláni k tomu, aby zakusili a ukázali světu, že Bůh je schopný naplnit lidské srdce.

Apoštolský list naleznete v příloze.

(foto: CNA / Joaquín Peiró Pérez)

Autor článku: Ondřej Mléčka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou