Lupa
Obsah Obsah
Portál

Papež: Tito teroristé se nezastaví ani před dětmi

Datum publikace17. 12. 2014, 13.37
TiskTisk

K modlitbě za lidi, kteří v těchto dnech zemřeli při teroristických útocích, i za obrácení srdcí útočníků, vyzval během středeční (17. prosince 2014) generální audience papež František.

Vatikán: Papež František požádal o modlitbu za oběti „nelidských teroristických útoků, k nimž došlo v uplynulých dnech v Austrálii, Pákistánu a Jemenu“. Řekl to v závěru středeční generální audience.

Přítomné římský biskup požádal, aby se s ním spojili v modlitbě za to, aby Bůh „přijal do svého pokoje zesnulé, dodal síly jejich rodinným příslušníkům a obrátil srdce násilníků, kteří se nezastaví ani před dětmi“.

V pákistánském Péšávaru zabili v úterý příslušníci tamější větve hnutí Taliban nejméně 132 dětí a 9 zaměstnanců místní školy. V tentýž den zastřelil ozbrojený útočník dva lidi v Sydney. V Jemenu pak bomba zabila nejméně 16 školaček.

(ilustrační foto: CNA / Alan Holdren)

Autor článku: Ondřej Mléčka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou