Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Nové katecheze papeže Františka o rodině i na našem webu

Datum publikace18. 12. 2014, 13.58
TiskTisk

Papež František nově věnuje své středeční katecheze tématu rodiny. Činí tak v rámci přípravy na řádné zasedání biskupské synody, které proběhne v Římě na podzim příštího roku. Promluvy budeme sledovat pravidelně také zde na našem webu.

Vatikán: Tématem rodiny se biskupové z celého světa zabývají ve dvou fázích. Tou první bylo mimořádné shromáždění biskupské synody, které proběhlo ve Vatikánu ve dnech 5. – 19. října 2014. Jejím cílem bylo nastínit a prohloubit problematiku rodinného života v různých částech světa.

Druhou fází bude řádné shromáždění synody, jež se uskuteční 4. – 25. října 2015. Z tohoto setkání, na kterém bude přítomno více biskupů než na předchozím, vzejdou pastorační perspektivy, jež budou následně předány papeži.

Období, které obě zasedání spojuje, je věnováno reflexi nad tématy souvisejícími s rodinou.

V rámci příprav na nadcházející setkání biskupů papež František zahájil cyklus katechezí o rodině. Zatímco minulý týden (10. prosince 2014) se ohlížel za uplynulým shromážděním, ve středu (17. prosince 2014) hovořil o Svaté rodině z Nazareta a o povolání rodin.

Promluvy budeme pravidelně sledovat. Čtenáři je mohou nalézt na našich stránkách v sekci 'Aktuální témata', pododdílu „Synoda o rodině 2014-2015“ (viz obr.).

 

 

(foto: CNA / Daniel Ibanez)

Autor článku: Ondřej Mléčka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou