Lupa
Obsah Obsah
Portál

Hledá se ještě 2 500 míst pro účastníky setkání Taizé

Datum publikace22. 12. 2014, 13.11
TiskTisk

Mezinárodní tým, který v Praze už tři měsíce připravuje 37. evropské setkání mladých, oslovuje lidi dobré vůle z Prahy a jejího okolí s touto poslední výzvou. V pondělí 29. prosince 2014 přijede do Prahy na pět dní a čtyři noci přibližně 23 000 mladých lidí z celé Evropy.

Praha: 'Pokud v následujících dnech nenajdeme místa v hostitelských rodinách, která chybějí, budou muset mnozí účastníci spát ve školách a na dalších místech kolektivního ubytování. Nebylo by o tolik lepší, kdyby mohl všechny někdo přijmout, aby mohli spát na 2 metrech čtverečních podlahy v obývacím pokoji, místo aby museli být s desítkami dalších lidí v nějaké chladné a anonymní budově?' uvádí komunita Taizé, která v Praze pořádá 37. evropské setkání mladých.

Na setkání přijede 23 tisíc lidí z celé Evropy. Otevřít své domovy se rozhodlo již 2 100 rodin. 'Kdyby se každému podařilo přesvědčit jednoho souseda, aby udělal to samé, úkol by byl splněn,' píší pořadatelé

Podmínky jsou přitom velmi jednoduché: Ráno snídaně a 2 m čtvereční, kam lze rozložit spacák a karimatku. Během dne se budou účastníci podílet na programu ve městě a domů se vrátí až večer ve 22 hod.

Až do Vánoc, nebo i po nich, může komunita Taizé přijímat nabídky ubytování. Pokud je někdo ochoten přijmout mladé lidi, může kontaktovat nejbližší křesťanské společenství. Pomoc je možné nabídnout také prostřednictvím formuláře na stránce http://www.taizepraha.cz/ubytovani.

Více na www.taizepraha.cz.

(zdroj: www.taizepraha.cz; foto: Wikimedia Commons)

Autor článku: Ondřej Mléčka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou