Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Český rozhlas mění schéma vysílání s tematikou víry a etiky

Datum publikace28. 12. 2014, 6.34
TiskTisk

Český rozhlas od ledna 2015 změní schéma vysílání s tematikou víry a etiky. Zároveň do svého programu zařadí i nové pořady.

Mezi důležité změny bude patřit přesun přímých přenosů bohoslužeb ve stejném čase (neděle 9:00 – 10:00) z Dvojky na Vltavu, kde se stanou součástí nedělního bloku. Nebude se již vysílat Křesťanský týdeník na Radiožurnálu, nový magazín o víře a spiritualitě v souvislostech s názvem Mezi nebem a zemí si budou moci posluchači naladit ve stejnou dobu (sobota 9.00–10.00) na regionálních stanicích ČRo.

Radiožunál také nebude vysílat Doteky víry. S moderátorkou Evou Hůlkovou a jejími hosty se však budou posluchači dál setkávat  v nedělních Hovorech na ČRo Plus (neděle 22.10). Na Vltavě se uzavře nedělní řada Slovo mezi nebem a zemí. Dvojka bude místo nedělní bohoslužby vysílat speciál Jak to vidí 

„Z nových formátů se na Radiožurnálu objeví dopolední a večerní rozhovory s osobnostmi duchovního světa a morálními autoritami. Několikrát týdně budou do vysílání vstupovat aktuální proudové příspěvky, jako reportáž, krátký rozhovor nebo anketa. Dvojka bude kromě nedělního speciálu ´Jak to vidí´ vysílat jednou za dva týdny interaktivní diskusi Kontakt,“ uvedl ředitel Centra vysílání ČRo Ondřej Nováček.

Početné zastoupení pořadů o víře a etice zůstane na Vltavě - každý všední den Ranní úvaha, v neděli pak Liturgický rok, Ranní slovo, Duchovní hudba. Na Plusu zůstávají večerní relace Kořeny, Za hranou a jednou měsíčně páteční Zaostřeno. Rádio Wave bude dále vysílat pořad Hergot! Další informace budou k dispozici na webu Českého rozhlasu.

Autor článku: Ondřej Mléčka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou