Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše KT č. 1/2015

Datum publikace30. 12. 2014, 15.48
TiskTisk

Nový rok, nové číslo Katolického týdeníku, první v novém kabátě. Co se v něm dočtete? Zjistíte to v naší anotaci.

Katolický týdeník přichází v přívětivější grafické úpravě a s větším počtem stran. Svou vlastní stránku má nově každá z osmi diecézí.

Mladí z celé Evropy přijeli do Prahy, aby se setkali s komunitou z Taizé. Pouti důvěry se jich účastní přes třicet tisíc. Co od setkání očekávají?

Vznikne zvláštní romský ritus? Nová pracovní skupina pro pastoraci Romů připravuje podklady a plánuje změny.

Vánoce pod stínem války prožili iráčtí křesťané. Naději jim dává pevný postoj jejich biskupů i solidarita církve. Pro děti uprchlíků vznikají nové školy.

Co s běženci z Blízkého východu, o tom polemizují publicista Roman Joch a arabista Luboš Kropáček. Solidarita a opatrnost nemusejí být v protikladu.

Papež František označil patnáct neduhů, jimiž trpí církevní hodnostáři. Za jeho výzvou určenou i ostatním věřícím se ohlížíme na zvláštní vatikánské straně.

TÉMA: Má-li Bůh se světem své plány, kde je prostor pro lidskou svobodu? Odpovídají Jan Sokol či P. Marek Vácha. Co máme vykonat my, to za nás Bůh neudělá.

Perspektivy: Novoroční poselství vzkazuje věřícím kardinál Dominik Duka: Hledejme jednotu, dialog a spolupráci, a to i přes hranice církve.

Doma: Odpouštění mezi partnery je nejen možné, ale také nutné.

Více v aktuálním vydání KT ve vaší schránce nebo na www.katyd.cz.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou