Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Příští evropské setkání Taizé proběhne ve Valencii

Datum publikace1. 1. 2015, 10.41
TiskTisk

Ve dnech 28. prosince 2015 - 1. ledna 2016 proběhne ve španělské Valencii evropské setkání mladých pořádané komunitou Taizé. Oznámil to v Praze představený komunity, bratr Alois. Účastníkům pražského setkání, které končí 2. ledna 2015, napsali své pozdravy představitelé různých církví a mezinárodních organizací, např. papež František nebo generální tajemník OSN Pan Ki-Mun.

Praha: Příští evropské setkání mladých pořádané komunitou Taizé se bude konat ve dnech 28. prosince 2015 - 1. ledna 2016 ve španělské Valencii. V Praze to oznámil představený komunity, bratr Alois.

'Vypravíme se do jedné jižní země, která je známá svou velkou pohostinností a která se potýká s ekonomickými problémy. Od 28. prosince do 1. ledna jsme zváni do španělské Valencie,' uvedl bratr Alois s tím, že v září 2016 se také uskuteční setkání v africkém Beninu.

Zprávu přijal tamější kardinál Antonio Cañizares Llovera s 'hlubokou vděčností'. Setkání bude podle něj výrazem jednoty křesťanů, kterou si přál Kristus.

Bratr Alois také oznámil, že se s několika spolubratry a stovkou mladých z různých zemí vydá v dubnu 2015 do Moskvy, aby zde slavili pravoslavné Velikonoce. Následně se odeberou do Minsku a s jinou skupinou pak do Kyjeva a Lvova. Pouť do zemí, které nyní žijí v napjatých vztazích, je podle něj výrazem skutečnosti, že v Kristu je naděje a pokoj.

U příležitosti evropského setkání mladých, které probíhá v Praze, bylo také vydáno několik textů: Podněty bratra Aloise, které mohou věřícím pomoci stát se 'solí země', a pozdravy a poselství představitelů církví a mezinárodních organizací. Účastníkům pražského setkání napsali například papež František, pravoslavný patriarcha Bartoloměj, metropolita Hilarion, hlava anglikánské církve Justin Welby, generální tajemník OSN Pan Ki-Mun nebo předseda Evropského parlamentu Martin Schulz.

(foto: Roman Albrecht / Člověk a víra)

Autor článku: Ondřej Mléčka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou