Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše KT č. 2/2015

Datum publikace6. 1. 2015, 16.28
TiskTisk

O čem píše druhé letošní číslo Katolického týdeníku? Dočtete se v následujícím článku. Rekapitulace setkání v duchu Taizé, ohlédnutí za novou podobou KT a informace o nové podobě náb. vysílání Českého rozhlasu. I to jsou témata, o nichž se v novém vydání dozvíte víc.

Skončilo setkání mladých křesťanů s bratry z komunity Taizé. Z centra setkání v pražských Letňanech i hostitelských farností přinášíme řadu reportáží.

Jak vy, naši čtenáři, hodnotíte novou podobu KT? Slova chvály dávají potěšení, vaše kritika zase inspiruje ke konečným úpravám, aby se vám noviny četly co nejlépe.

Křesťanství v rozhlase jindy a jinak. Náboženské vysílání Českého rozhlasu doznalo změn. Končí Glosy Dominika Duky i další pořady.

Mafie versus katolická církev, i to je tvář dnešního Mexika. Mexičtí biskupové se po únosu skupiny studentů postavili proti násilí, odveta na sebe nenechává čekat.

TÉMA: Češi jsou stále depresivnější, varují statistiky. Souvisí to se stresem i se špatnými návyky. Duševní nemoci a závislosti postihují také věřící. Podle psychiatra a jáhna Maxe Kašparů jde o pastoračně opomíjenou skupinu.

Perspektivy: Jaké úkoly stojí před světem v roce 2015? A jak může Vatikán ovlivnit mezinárodní politiku? Svůj pohled nabízí Martin T. Zikmund.

DOMA: Večerníček slaví padesátiny. O populární večerní pohádce včera a dnes vypráví pamětnice – dramaturgyně a scenáristka Marie Kšajtová.

Svoji svobodu si zasloužíme,“ tvrdí v rozhovoru o svém novém albu Marek Eben.
…a mnoho dalšího v aktuálním vydání KT ve vaší schránce nebo na www.katyd.cz.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou