Lupa
Obsah Obsah
Portál

O čem píše KT č. 3/2015

Datum publikace13. 1. 2015, 16.00
TiskTisk

Třetí vydání Katolického týdeníku v roce 2015 se věnuje reflexi událostí, které v minulém týdnu otřásly Francií či dění v Nigérii. Nesmí být opomenuto ani zpravodajství o průběhu zítra končící Tříkrálové sbírky nebo započatá papežská cesta na Filipíny.

Soustrast a odhodlání daly najevo miliony lidí po teroristických útocích ve Francii. Násilí odsoudily církevní autority, hlasitě je odmítli i muslimští představitelé. Nyní však před světem stojí bolestivé otázky.

Nigérie volá o pomoc. Svévolnému násilí skupiny Boko Haram padly v minulém týdnu za oběť dva tisíce životů. Arcibiskup Kaigama viní Západ z lhostejnosti.

Tříkrálová sbírka je v plném proudu. Kam poputují vybrané peníze? A čím si sbírka vysloužila neobyčejnou důvěru dárců?

Soucit a milosrdenství přiváží na Filipíny papež František. Podoba křesťanství v tomto ostrovním státě patří k nejživějším. Přesto se zde věřícím nežije jen snadno.

TÉMA: Kemre? Proč smekáte u kaple? Protože jsem Kristův. O hluboké víře i herecké kariéře oblíbeného herce vypráví nejen jeho zpovědník.

Perspektivy: Jeden Pán, jedna víra, jeden křest, ale více církví? Bratrský teolog Pavel Černý se v týdnu modliteb za jednotu křesťanů ohlíží za dějinami ekumeny. Ekumenickými hnutími v církvi se věnují též další texty v příloze.

DOMA: Co to v té škole zase chtějí?! Vyladit výchovné postupy školy a rodiny nebývá vždy snadné. Zkušený učitel vysvětluje, jak nejlépe rozdělit kompetence. Rodiče se svěřují, kde nejčastěji narážejí.

V rozhovoru se zamýšlí dominikán P. Romuald Rob, zda má mít svoboda slova nějaké hranice a jak ladí se svobodou náboženského vyznání. To vše v souvislosti s pařížským atentátem na humoristický týdeník.

… a mnoho dalšího v aktuálním vydání KT ve vaší schránce nebo na www.katyd.cz.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou