Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Oficiální zahájení procesu blahořečení Chiary Lubichové

Datum publikace20. 1. 2015, 16.50
TiskTisk

V úterý 27. ledna 2015 v 16.00 hod. v katedrále ve Frascati (Řím, Itálie) oficiálně zahájí sídelní biskup Mons. Raffaello Martinelli proces blahořečení Chiary Lubichové, zakladatelky Hnutí fokoláre.

Frascati: Současná prezidentka Hnutí fokoláre Maria Emmaus Voce poslala všem členům hnutí v pátek 16. ledna 2015 dopis, v němž mj. uvádí: „Právě jsem obdržela zprávu, že biskup Raffaello Martinelli oficiálně zahájí proces blahořečení a svatořečení Chiary v úterý 27. ledna 2015 v 16 hod. v katedrále ve Frascati.“

Dále v dopise vyzývá všechny, kdo žijí spiritualitu jednoty, aby byli 'živým svědectvím' toho, co Chiara žila, hlásala a s mnohými sdílela ve společném úsilí 'stát se svatými společně'.

Žádost o zahájení beatifikačního procesu předložilo Hnutí fokoláre diecéznímu biskupovi z Frascati Mons. Raffaelovi Martinellimu 7. prosince 2013, symbolicky v den 70. výročí jeho vzniku (7. prosinec 1943).

Událost bude možné sledovat na internetu.

(Autor: Hnutí fokoláre; foto: Massimo Finizio / Wikimedia Commons)

Autor článku: Ondřej Mléčka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou