Lupa
Obsah Obsah
Portál

Pallotini spusili nové webové stránky

Datum publikace23. 1. 2015, 16.34
TiskTisk

V den slavnosti sv. Vincence Pallottiho spustili pallotini v České republice nové webové stránky (www.pallotini.cz), na kterých se budou zveřejňovat informace o Unii katolického apoštolátu, o sv. Vincenci Pallottim a jeho spiritualitě, a také aktuality ze života řádů pallotinů.

Brno: Ve čtvrtek 22. ledna 2015 uplynulo 165 let od smrti sv. Vincence Pallottiho, zakladatele Společnosti katolického apoštolátu (pallotinů). Pallotti byl římský diecézní kněz, který v 19. století přišel s myšlenkou Unie katolického apoštolátu. Jak říká P. Wojciech Zubkowicz, SAC: 'Cílem Unie je oživovat víru a rozpalovat lásku mezi věřícími, a tak vést k obnově a šíření víry. Unieby měla sdružovat věřící všech stavů i profesí a povzbuzovat je k apoštolské angažovanosti a spolupráci v jednotě. V současné době pallotini připravují českou verzi stanov Unii katolického apoštolátu, která získala schválení Svatého stolce a šíří se v mnoha zemích světa'.
 
Řád pallotinů působí v České republice od roku 2002. Kromě služby  ve farnostech se pallotini věnují také šíření úcty k Božímu milosrdenství. Působí u prvního kostela v České republice, který je zasvěcen  Božímu milosrdenství a sv. sestře Faustyně ve Slavkovicích u Nového Města na Moravě, vydávají časopis Apoštol Božího milosrdenství a pořádají každý rok koncem července pěší pouť k Božímu milosrdenství.
 
V Roce víry zahájili pallotini u kostela ve Slavkovicích projekt „Nikodémova noc“ (www.nikodemovanoc.cz) , který už  přesáhl hranice republiky a probíhá také v Itálii, na Slovensku a v Polsku.
Autor článku: Martina Jandlová
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou