Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Sčítání Tříkrálové sbírky se chýlí ke konci

Datum publikace23. 1. 2015, 9.54
TiskTisk

Poslední pokladničky čekají na úřední rozpečetění. Výsledky ukazují, že letos byli dárci ke koledníkům štědří. „Chci vyjádřit náš vděk za výnos sbírky, která pomůže mnoha lidem v nouzi,“ říká ředitel Charity Česká republika Lukáš Curylo.

Výsledek letošní sbírky je důkazem, že lidé kolem nás mají otevřená srdce pro potřeby spoluobčanů ve složité životní situaci,“ uvedl ředitel Charity ČR Lukáš Curylo. „Shromážděné finanční prostředky jsou pro nás současně závazkem, abychom dostáli záměrům sbírky,“ dodal Curylo.

Do letošní (2015) Tříkrálová sbírky přispěli dárci 87,6 miliony korun (stav k 22. lednu v 15.30), je to největší částka v dosavadní patnáctileté historii sbírky.

Po sečtení a následné kontrole výsledků budou peníze rozděleny mezi několik stovek projektů na podporu osob a rodin v sociální nouzi, dětí a dospělých s hendikepem, seniorů a nemocných lidí. Desetina výtěžku sbírky pomůže v zahraničí.   

Chci ze srdce poděkovat všem, kdo do Tříkrálové sbírky přispěli. Obdivuji nasazení, s jakým se této sbírky účastnili dětští koledníci a také organizátoři na všech úrovních,“ uvedl Lukáš Curylo.

Letošní Tříkrálové sbírky se zúčastnilo přes padesát tisíc dobrovolníků, zejména dětí ze škol, farností a skautských oddílů.

(Zdroj: Jan Oulík, Charita ČR)

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou