Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Poprvé v historii promluví papež v Kongresu USA

Datum publikace6. 2. 2015, 13.58
TiskTisk

Návštěvu papeže Františka naplánovanou na 24. září 2015 oznámil předseda Sněmovny reprezentantů John Boehner.

Washington: Papež František promluví 24. září 2015 na společném zasedání Kongresu USA. Oznámil to předseda Sněmovny reprezentantů John Boehner, informaci následně potvrdilo i vatikánské tiskové středisko. František se tak stane prvním papežem v dějinách, který na půdě Kongresu vystoupí.

„V době globálních otřesů pohnulo poselství Svatého otce o soucitu a lidské důstojnosti lidi všech vyznání a původů. Jeho učení, modlitby a samotný jeho příklad nás přivádí zpět k požehnání jednoduchých věcí a k povinnostem jeden vůči druhému. Těšíme se, že vřele přivítáme papeže Františka na našem Kapitolu a uslyšíme jeho řeč jménem amerického lidu,“ uvedl Boehner.

Během své cesty do Spojených států amerických se papež František zúčastní Světového setkání rodin ve Filadelfii a navštíví New York, kde promluví v hlavním sídle OSN.

(zdroj: Vatican Insider, news.va)

Autor článku: Ondřej Mléčka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou