Lupa
Obsah Obsah
Portál

Nová výzva k míru a modlitbám za Ukrajinu

Datum publikace19. 2. 2015, 17.10
TiskTisk

Mezinárodní vojenská katolická organizace Apostolat Militaire International (AMI) vyzývá prostřednictvím svého presidenta Norberta Sinna k pokračování modlitebního úsilí za mír na Ukrajině.

Best (Nizozemí): Výkonná rada organizace Apostolat Militaire International (AMI) se dnes rezolutně vyjádřila proti pokračujícímu násilí na Ukrajině, kde na vzory mírovým dohodám z Minsku (12. února 2015) pokračují boje mezi znesvářenými stranami.

AMI apeluje na obě strany, aby se vzdaly všech forem násilí a hledaly společný mír cestou dialogu a vzájemných jednání, která jsou nutná pro nalezení přijatelného řešení. Toto společné řešení pak dá všem obyvatelům Ukrajiny naději na otevřenou cestu k lepší budoucnosti. Výzva je určená také mezinárodnímu společenství, aby zabránilo eskalaci konfliktu a nabídlo diplomatickou i humanitární pomoc.

„Zvláštním způsobem cítíme spojení s ukrajinskými církvemi, které také trpí rozdělením uvnitř země. S nimi se modlíme za mír a za naději, a aby byly schopny nalézt vůli a připravenost k smírnému ukončení této krize,“ píše se v tiskovém prohlášení, které dostaly všechny biskupské konference angažující se v AMI.

Apostolat Militaire International je mezinárodní vojenská organizace se sídlem v nizozemském Bestu. Toto laické hnutí bylo založeno v roce 1965 a v současnosti je do něj aktivně zapojeno 18 členský biskupských konferencí z celého světa. Česko má nyní status přidruženého členství. V čele stojí od roku 2014 generálmajor Norbert Sinn.

(Zdroj: Apostolat Militaire International)

Autor článku: Václav Ettler
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou