Lupa
Obsah Obsah
Portál

Výtvarná soutěž Cestou dvou bratří v novém kabátě

Datum publikace19. 2. 2015, 10.00
TiskTisk

Cestou dvou bratří je název tradiční výtvarné soutěže pro děti mezi 3. a 11. rokem. Je vyhlašována v rámci velehradských Dnů lidí dobré vůle již od roku 2006 a hlavním cílem je přiblížit dětem kořeny naší kultury s pozitivním příkladem pro život v současnosti. Letošní jubilejní desátý ročník dostal ke svým kulatým narozeninám nový vizuál, jehož součástí se stali moderátoři Večera lidí dobré vůle Barbora Černošková a Filip Tomsa i se svými rodinami.

Velehrad: Děti se mohou přihlásit hned do čtyř kategorií – 1. až 3. třída ZŠ, 4. až 5. třída ZŠ, mateřské a základní umělecké školy. Zaslaná díla zhodnotí odborná komise v čele s výtvarníkem Adolfem Bornem. Vítězné obrázky budou vystaveny v prostorách Stojanova gymnázia na Velehradě, kde proběhne 4. července 2015 vernisáž za přítomnosti významných hostů.

Soutěž se inspiruje dobrodružnou cestou bratří Cyrila a Metoděje, která se nesmazatelně zapsala do kultury našeho národa. Může však také inspirovat náš dnešní život a připomínat nám tak bohatství předků, které stále uchováváme. V předloňském roce jsme si připomněli významné jubileum, uběhlo rovných 1150 let od příchodu věrozvěstů na Velkou Moravu, a letos tomu bude přesně 1200 let od narození staršího z bratrů – Metoděje.

Fantazii se meze nekladou, výtvory zaslané do soutěže však musejí být ve formátu A3 a splnit základní téma dané kategorie. To se týká životů slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje, jejich dětství a rodiny. Výtvarné práce mohou děti ve věku 3 až 11 let zasílat až do 22. května na adresu Stojanova gymnázia na Velehradě (Velehrad 1, 687 06). Obálka musí být označená nápisem CESTOU DVOU BRATŘÍ. Přehled témat, pravidla a bližší informace k soutěži naleznete na stránkách www.velehrad.eu. K soutěži byla natočena také videopozvánka.

(Zdroj: Petarda Production)

 

Autor článku: Jiří Gračka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou