Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

KT č. 9/2015: Antisemitismus v Evropě

Datum publikace24. 2. 2015, 10.32
TiskTisk

Nová vlna antisemitismu v Evropě, připomínka násilné smrti P. Josefa Toufara, dosud nepublikované texty sv. Edity Steinové, emoce a hněv. To jsou některá témata aktuálního vydání Katolického týdeníku.

Ochrání Evropa své Židy? Aktem solidarity i mírovým gestem se minulou sobotu stal živý řetěz kolem synagogy v norském Oslu. Vytvořilo jej přes tisíc muslimů.

Perspektivy: Nová vlna antisemitismu v Evropě. Události v Paříži krátce po Novém roce spojené s cíleným vražedným útokem na supermarket s košer potravinami – stojíme na prahu nové vlny antisemitismu? Odpoví historik a politolog Jaroslav Šebek.

Poutníci si připomínali P. Toufara. O první postní neděli zamířili lidé ze všech koutů republiky do Číhoště. Tísnili se v kostele Nanebevzetí Panny Marie a nespočet jich postával venku. Přijeli se poklonit památce P. Josefa Toufara.

Téma: Zuřím! Hněv kdysi Seneca označil jako „krátké šílenství“. Církev od doby Řehoře I. Velikého zařazuje hněv mezi sedm hlavních hříchů. Je ale opravdu toto „šílenství“ vždy hříchem? Napoví tematická dvoustrana KT. „Kdybys mě nenaštval, nemusím řvát“ – o emocích s psychologem Michalem Petrem.

Perspektivy: Buď zdráv, kříži, jediná naděje! KT přináší meditaci, kterou napsala Edita Steinová u příležitosti svátku Povýšení svatého Kříže. Na prahu postní doby nabízí Perspektivy u nás dosud nepublikované meditace této světice. Pro čtenáře je přeložil salesián P. Zdeněk Jančařík.

Doma: Domácí úkoly – ano, či ne? Straší nás, když jsme dětmi, a nepřestanou dokonce ani v dospělosti, když jsme rodiči. Přesto mají ve vzdělávání svůj nezastupitelný význam. Co jste také měli donést do školy? Jaké jsou nejkurióznější předměty, které mělo mít vaše dítě na výuku? Podělte se na Facebookovém profilu KT!

… mnoho dalšího v aktuálním vydání KT ve vaší schránce nebo na www.katyd.cz.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou