Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Arcibiskup Graubner k tragédii v Uherském Brodě

Datum publikace25. 2. 2015, 18.45
TiskTisk

K tragickým událostem, které se včera (24. února 2015) odehrály v Uherském Brodě, se vyslovil olomoucký arcibiskup Jan Graubner, který celý tento týden tráví v ústraní na duchovních cvičeních. Ve svém prohlášení vyjadřuje zármutek nad ztrátami na životech, ujišťuje pozůstalé o svých modlitbách a také se zamýšlí nad medializací podobných tragédií.

Velmi mě zasáhla zpráva o událostech, k nimž došlo včera v Uherském Brodě, a nad ztrátou každého lidského života cítím velký zármutek. Se všemi, kdo při této tragédii ztratili někoho blízkého, hluboce soucítím. Ještě včera večer jsem také poslal kondolenci starostovi Uherského Brodu a ujistil jsem ho o svých modlitbách za oběti i pozůstalé.

Domnívám se, že celá společnost by se měla zamyslet nad dobrovolným omezením informací o zločinech takového typu. Zbytečně podrobné popisování sice zvyšuje sledovanost, ale taky motivuje psychicky nemocné a navádí ke zločinům. Jedni mají sice právo na informace, ale to, jak je vidět, ohrožuje právo všech na život. Jsme povinni volit menší zlo.

Jan Graubner, arcibiskup olomoucký

Autor článku: Jiří Gračka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou