Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše KT č. 10/2015

Datum publikace3. 3. 2015, 14.43
TiskTisk

O čem se dočtete v novém vydání Katolického týdeníku? Zpravodajským tématem č. 1 je reakce náboženské komunity na děsivou událost v Uherském Brodě. Tematická dvoustrana je tentokráte věnována liturgii. Speciální příloha je potom zaměřena na výsledky čtenářské ankety Dobrá kniha.

Cítil jsem nad sebou Boží ochranu. Přežil střelbu v restauraci Družba v Uherském Brodě. Říká o tom, že se 24. února podruhé narodil. A čtenářům KT není neznámý: uherskobrodský farník, nadšený pořadatel cyklopoutí do celé Evropy a sekretář křesťanské sportovní organizace Orel: Petr Gabriel. V novém KT naleznete rozhovor s ním.

Za mrtvé z Brodu se modlí i v Anglii. Projevy soustrasti obětem a pozůstalým z vražedného řádění střelce v Uherském Brodě nepřicházejí jen z ČR. Modlí se za ně i krajanská farnost v anglickém Liverpoolu.

Perspektivy: Co zůstává z Masaryka? Nevejde se do jednoho národa, jedné politické ideologie ani do jedné víry. 7. března uplyne 165 let od narození zakladatele Československa, které už neexistuje. Je Masaryk pořád ještě „naším“, anebo jsme se mu odcizili? Svůj pohled nabízí Petr Pithart.

Téma: Liturgie. Co všechno si můžeme představit pod tímto pojmem? Tematická dvoustrana tentokrát připomíná nejširší pojem: vše, čím církev vzdává Bohu chválu a co ji k němu přibližuje.

Risknout krok do neznáma. Autorem Dobré knihy roku 2014 se na základě hlasování osobností stal publicista Josef Beránek. Svou knihu rozhovorů s P. Václavem Vackem pojmenoval Měl jsem štěstí na lidi. Za úspěchem tohoto titulu ale nestojí štěstí, nýbrž poctivá práce. Anketě Dobrá kniha je věnována také speciální příloha KT.

Doma: Děda a babička mluví do výchovy. Hrají si s vnoučaty, pohlídají, občas vyzvednou ze školky nebo školy, udělají úkoly. Jsme rádi, když babičky a dědové pomohou. Ovšem co když chtějí naše děti vychovávat po svém, jinak než bychom si přáli?

… mnoho dalšího v aktuálním vydání KT ve vaší schránce nebo na www.katyd.cz.

Autor článku: Ondřej Mléčka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou