Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše KT č. 11/2015

Datum publikace10. 3. 2015, 19.19
TiskTisk

O čem píše jedenácté letošní číslo Katolického týdeníku? Papež František dva roky v čele katolické církve: ústřední téma nového vydání. Dále se mj. dočtete o nově vznikajícím Vojenském fondu solidarity či snaze zachránit Mrtvé moře.

Dva roky už je papež František v čele katolické církve. Toto téma se prolíná celým aktuálním číslem KT. Na titulní straně se redaktoři věnují jeho proměně z introverta v člověka, který nemá nejmenší problém s vystupováním před médii. Názorová strana přináší analýzu dvou let jeho pontifikátu od historika Jaroslava Šebka a stejnému tématu se věnuje strana 16. Tam si všimněte toho, jaké je to být papežovým osobním strážcem.

Církev a Charita pomáhají vojákům. V den uzávěrky KT byla na pražském arcibiskupství podepsána dohoda o vzniku Vojenského fondu solidarity. Komu přesně by měl pomáhat? A jak se na něm podílí Charita ČR? I to prozrazuje aktuální číslo.

Zahraniční zpravodajství si všímá záchrany Mrtvého moře, do které se pustil Izrael spolu s Jordánskem. Popisuje také situaci syrských uprchlíků a aktuální vývoj tamního konfliktu.

Jak vypadá postní doba v Jeruzalémě? To prozrazuje článek spolupracovnice KT, která žije přímo ve Svaté zemi. Navštívila jednu z tamních křesťanských rodin a popisuje, jak se ona i ostatní věřící připravují na svátky smrti a vzkříšení Ježíše Krista.

Téma: Syndrom vyhoření. Kdo všechno je jím dnes ohrožen a jak se mu účinně bránit? O tom nejen s psychiatrem Maxem Kašparů na tematické dvoustraně.

Perspektivy: Výchova v mediální době. Na co se zaměřit při dnešní výchově dětí, které jsou do velké míry ovlivňovány tím, co k nim přichází z médií – radí publicista Jiří Zajíc.

Je mu sedmdesát osm let, a má kondici, jakou by mu záviděl mnohý z těch, kteří jsou o polovinu mladší. Slovenského horolezce, extrémního lyžaře a horského vůdce Pavla Rajtara představuje celostránkový rozhovor…

…a mnoho dalšího v aktuálním vydání KT ve vaší schránce nebo na www.katyd.cz.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou