Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Arcibiskup Cyril Vasiľ byl vyslán do Sýrie

Datum publikace13. 3. 2015, 16.15
TiskTisk

Sekretář Kongregace pro východní církve arcibiskup Cyril Vasiľ byl vyslán do Sýrie, aby zde navštívil a povzbudil místní církev.

Vatikán / Sýrie: „Tato cesta má být viditelným výrazem stálé pozornosti, s níž Svatý stolec sleduje dramatickou situaci lidu a církve v Sýrii. Zároveň má být podporou, kterou Kongregace ve jménu Svatého otce garantuje pastýřům a věřícím v zemi,“ uvedla k cestě slovenského arcibiskupa Cyrila Vasiľa Kongregace pro východní církve.

Návštěva blízkovýchodní země začíná dnes (13. března 2015) a potrvá do středy 18. března. Arcibiskup se zde zúčastní Shromáždění katolických hierarchů, setká se s vedoucími Syrské katolické charity a bude také předsedat setkání mladých křesťanů, jež se uskuteční v sobotu v Damašku. Součástí programu je také návštěva charitativních a pastoračních zařízení a modlitba u hrobu jezuitského kněze Fransa Van Der Lugta, zavražděného ve městě Homs 7. dubna 2014.

(zdroj: TK KBS)

Autor článku: Ondřej Mléčka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou