Lupa
Obsah Obsah
Portál

Útoky na kostely. Papež: Svět toto pronásledování ukrývá

Datum publikace15. 3. 2015, 15.27
TiskTisk

Mezi oběťmi dnešních (15. března 2015) atentátů jsou ženy a děti. Jeden z teroristů se vmísil mezi věřící během slavení mše svaté.

Lahore / Vatikán: 'S bolestí, s velkou bolestí jsem se dozvěděl o dnešních atentátech namířených proti dvěma kostelům v městě Lahore v Pákistánu, které si vyžádaly mnohé oběti a zraněné. Jsou to křesťanské kostely.' Tato slova řekl papež František v závěru dnešní (15. března 2015) modlitby Anděl Páně.

Po dopoledním útoku dvou sebevražedných atentátníků v hlavním městě pákistánské provincie Pandžáb zůstalo 15 mrtvých, včetně žen, dětí a policistů. Podle agentury ANSA je na sedmdesát lidí zraněno, mnozí se nachází ve vážném stavu.

Jeden z teroristů se vmísil mezi dav věřících, druhý byl zastaven před kostelem. Napaden byl katolický a protestantský chrám. K útokům se ihned přihlásila skupina Jamaat ul Ahrar napojená na Taliban.

'Křesťané jsou pronásledováni. Naši bratři a sestry prolévají krev pouze pro to, že jsou křesťané. Ujišťuji o svých modlitbách za oběti a jejich rodiny a prosím Pána, zdroj všeho dobra, o dar míru a svornosti pro onu zemi. Kéž toto pronásledování křesťanů, které se svět snaží ukrýt, skončí a nastane mír,' dodal také papež František.

(zdroj: ANSA, Vatikánské tiskové středisko)

Autor článku: Ondřej Mléčka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou