Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Nový seriál Bůh, sex a manželství na signály.cz

Datum publikace30. 3. 2015, 13.57
TiskTisk

Komunitní web pro mládež signály.cz připravuje dvanáctidílný seriál o Božím plánu pro manželství, který bude otevírat základní otázky lidské sexuality. Trailer, který se prezentoval na diecézních setkáních mládeže, můžete shlédnout na kanálu YouTube.

„Mladí křesťané se v zvláště v dnešní době často setkávají s otázkami ohledně sexuality, na které ostatním (a často ani sami sobě) nedokáží přesvědčivě odpovědět. Literatura k tomuto tématu je sice k dispozici, ale běžný křesťan nemá velkou motivaci a čas číst tyto často obsáhlé a teologickým jazykem psané texty. Proto se signály.cz rozhodly začít vytvářet obsah, který bude jednoduchou, moderní a přitažlivou formou tato témata otevírat,“ vysvětluje P. Karel Skočovský, lektor katechezí.

Krátká videa se stopáží do 5 minut budou prezentovat důležité morální křesťanské hodnoty přístupným způsobem. Videa budou doplněna materiály ke stažení k hlubšímu prohloubení tématu.  Předpokládané uvedení prvního dílu na www.signaly.cz je duben-květen 2015. Celý seriál včetně doplňujících materiálů bude volně k dispozici na internetu i na DVD.

Témata jednotlivých dílů

1.  Tajemství lásky skryté v Bohu od věčnosti.

2.  Co může kněz vědět o lásce (a sexu)?

3.  Jak spolu souvisí Bůh, sex a manželství?

4.  Co lidské tělo šeptá o Bohu.

5.  Proč patří sex až do manželství?

6.  Kam až můžeme zajít v intimitě před manželstvím?

7.  Je společné bydlení před svatbou hřích?

8.  Co je špatného na používání antikoncepce?

9.  Jaký je rozdíl mezi antikoncepcí a přirozeným plánováním rodičovství?

10. Proč je nemorální oplodnění ve zkumavce?

11. Proč už církev dávno nezrušila povinný celibát?

12. Proč ženy nemohou přijmout kněžské svěcení?

Realizace je zajištěna audiovizuální produkcí FORLEAF, která vytváří videa za minimální nákladovou cenu a podporuje tak vzdělávání křesťanů. Jedná se o skupinu mladých, převážně věřících filmařů, kteří studují nebo dokončují studium na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně v oboru Audiovizuální tvorba a tvoří filmy, dokumenty, propagační či reklamní videa.

„Myslíme si, že tato témata jsou zvláště pro mladé lidi důležitá, proto jsme se rozhodli jít do realizace, i když jsme na to v rozpočtu neměli peníze. Signálům se podařilo zajistit sponzory na realizaci šesti dílů. Na zbylé díly stále hledáme podporu. Nabízíme reklamní prostor na konci jednotlivých dílů. Rozpočet na jeden díl je 1500,- Kč.“, uvedl Václav Vacek, koordinátor signály.cz.

Přednášející Mgr. Karel D. Skočovský, Ph.D. je novokněz olomoucké arcidiecéze. Působí jako kaplan ve farnosti Panny Marie v Kroměříži. Vystudoval psychologii na FF MU v Brně (v doktorské práci se věnoval psychologii přirozeného plánování rodičovství) a teologii v Olomouci a Římě. Dlouhodobě se zabývá teologií manželství a rodiny, morální teologií, sexuální etikou a bioetikou. Známý je také jeho blog na signály.cz s názvem „Snubní tajemství“ (tob.signaly.cz).

Signály.cz jsou komunitní web pro křesťanskou mládež, který podporuje Česká biskupská konference. Tento neziskový projekt je možné podpořit i zasláním dárcovské sms ve tvaru DMS SIGNALY na číslo 87777.

(zdroj: signály.cz)

Autor článku: Ondřej Mléčka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou