Lupa
Obsah Obsah
Portál

Zítřejší uložení ostatků Jana Pavla II. můžete sledovat i v ČT

Datum publikace1. 4. 2015, 17.44
TiskTisk

Zítřejší (čtvrtek 2. dubna 2015) uložení ostatků papeže sv. Jana Pavla v katedrále Svatého Ducha v Hradci Králové bude sledovat také Česká televize. Vy tedy můžete i touto cestou též.

Hradec Králové: Česká televize připravuje ze zítřejší slavnosti uložení ostatků sv. Jana Pavla II. celkem tři živé vstupy z katedrály Svatého Ducha přímo do vysílání. V prvním vstupu v 6.50 hodin do Studia 6 ČT1 a ČT24 vystoupí generální vikář královéhradeckého biskupství Josef Socha. Promluví zejména na téma vztahu Jana Pavla II. k někdejšímu biskupu Karlu Otčenáškovi a o návštěvě Svatého otce v Hradci Králové v dubnu 1997.

O hodinu později pak v 7.50 hodin vstoupí do živého vysílání Studia 6 ČT1 a ČT24 děkan katedrální kapituly František Hladký, který diváky seznámí s místem uložení ostatků, se způsobem, jakým je královéhradecká diecéze získala a jak se obecně uctívání relikvií těší zájmu věřících.

Přímý přenos liturgického průvodu, který z biskupské rezidence vyjde v 9.30 hodin, začátku mše svaté a samotného uložení relikviáře s ostatky sv. Jana Pavla II. bude ve Studiu 6 na ČT24 komentovat historik Jaroslav Šebek.

(zdroj: Lukáš Peška, tiskový mluvčí Biskupství královéhradeckého)

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou