Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Pátrání po pohřešovaném P. Davidu Kantorovi

Datum publikace10. 4. 2015, 13.32
TiskTisk

Policie ČR se obrátila na veřejnost s prosbou o pomoc při pátrání po P. Davidu Kantorovi, faráři ve Strahovicích.

Ostrava: Policie České republiky se ve čtvrtek 9. dubna 2015 obrátila na širokou veřejnost s prosbou o pomoc při pátrání po osmatřicetiletém muži Davidu Kantorovi, který je nezvěstný od pondělí 6. dubna 2015. Pohřešovaný P. David Kantor je farářem ve Strahovicích a administrátorem ve farnosti Chuchelná.

„Pátráme po Davidu Kantorovi, nar. 11.2. 1977, který dne 6. dubna 2015 odejel z místa bydliště obce Milíkova, a to motorovým vozem Renault Fluence černé metalízy. Cílem cesty byly Strahovice okr. Opava, kam však nedorazil. Jeho automobil byl nalezen v Ostravě-Svinově poblíž nádraží ČD. Doposud o sobě nepodal žádnou zprávu. Pohřešovaný se léčí na diabetes a v minulosti již prodělal hypoglykemický šok, kdy bez podání léků může být ohrožen na životě,“ uvedl tiskový mluvčí Policie ČR ve Frýdku-Místku Vlastimil Starzyk.

V době odchodu z domova měl pohřešovaný muž na sobě ¾ černý flaušový kabát, tmavé rifle a sportovní tričko. Zdánlivé stáří muže je 35-40 let, výška 180-185cm, obézní postavy, hnědé oči, černohnědé rovné a krátce střižené vlasy, tvar obličeje kulatý s plnovousem.  „V případě, že muže podle popisu a vyobrazení na fotografii poznáte a víte, kde by se mohl zdržovat, kontaktujte Policii České republiky na obvodním oddělení v Třinci na telefonním čísle 974 732 781 nebo pomocí linky 158,“ dodal mluvčí policie.

K modlitbě za nezvěstného duchovního vyzval kněze a věřící své diecéze biskup František Václav Lobkowicz.

Po ztraceném knězi pátrají od pondělí 6. dubna také jeho přátele na Facebooku. „Hledáme našeho kamaráda Davida Kantora (38), který od dnešního rána 6. 4. o sobě nedává vědět. Je možné, že se pohybuje také na území Polska a Slovenska, proto prosíme o širší sdílení,“ stojí v prosbě, kterou sdílelo již přes sedm tisíc uživatelů sociální sítě.

(doo.cz)

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou