Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Tři dny křesťanské spirituality v Brně s Alešem Opatrným

Datum publikace14. 4. 2015, 17.13
TiskTisk

Ve dnech 8. až 10. května 2015 pořádá Pastorační středisko brněnské diecéze a Karmelitánské nakladatelství oblíbenou akci Tři dny křesťanské spirituality. Setkání je určeno pro nejširší veřejnost, která chce poznat a žít křesťanský život v plnosti. Po tři dny provází a dává impulsy křesťanská osobnost, která může ostatní inspirovat a povzbudit na naší životní cestě. Pozvání letos přijal Mons. Aleš Opatrný, teolog a autor duchovní literatury.

Brno: Setkání s  Mons. doc. Ing. Mgr. Alešem Opatrným zahájí v pátek 8. května 2015 v 18.00 hodin v aule Biskupského gymnázia (Barvičova 85, Brno) úvodní přednáška: Čím žijeme? – Malá inventura obsahu našich hlav a srdcí.

V sobotu 9. května 2015 od 9.00 hodin se uskuteční celodenní rekolekce týkající se  našeho života z eucharistie. Témata přednášek:

S Bohem u jednoho stolu – Eucharistie jako vzácné pozvání pro život neideálního křesťana s neideálními bližními v neideálním světě.

Eucharistický člověk – ten, který se dává – Přijímám, abych se dával. Jsem přijat, abych přijímal druhé.

Eucharistický člověk – ten, který děkuje a chválí – Dík a chvála jako zpěv uzdravovaného nitra k oslavě Boží.

Závěrečná část každé přednášky bude vyhrazena dotazům. Sobotní program  zakončí  mše  v 16.00 hodin.

Tři dny křesťanské spirituality ukončí v neděli 10. května 2015 mše svatá v kostele svatého Michala (Dominikánské náměstí) se začátkem v 9.00 hodin. Po ní bude následovat autogramiáda v knihkupectví U Michala (Dominikánské nám. 8, Brno).

Na program se předem nepřihlašuje.

Sobotní rekolekce nenavazuje na páteční přednášku a lze ji absolvovat samostatně, ale sobotní program se doporučuje absolvovat celý včetne mše svaté.

Během soboty bude příležitost slavit svátost smíření.

Stravenku na oběd si lze zakoupit na místě v sobotu ráno do 9.30 hodin.

V rámci rekolekce bude možnost zakoupení duchovní literatury z nabídky titulů distribuce Karmelitánského nakladatelství.

Autor článku: Martina Jandlová
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou