Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Osvědčení o absolvování Studijně-formačního kurzu rozdány

Datum publikace17. 4. 2015, 12.25
TiskTisk

Na Erlebachově Boudě ve Špindlerově Mlýně se v době od 12. do 17. dubna 2015 opět vzdělávali účastníci Studijně formačního kurzu. Organizátoři aktivit pro křesťanskou mládež se tak seznámili s novými hrami, přemýšleli o listu Jana Pavla II. mladým či diskutovali s odborníky o aktuálních otázkách.

Špindlerův Mlýn: Účastníci zvaní týmáci (členové týmů pro pořádání mládežnických aktivit) se učili různým metodám práce s Biblí či se vzájemně obohatili o hry, které jsou nejoblíbenější na jednotlivých centrech života mládeže.

Také se společně zamýšleli s Prof. ThDr. Stanislavem Vojtkem nad tím, jak vychovávat srdce člověka a nad poselstvím listu sv. Jana Pavla II. mladým z roku 1985.

V úterý na závěr slavnostní mše svaté Mons. Pavel Posád, delegát ČBK pro mládež, rozšířil řady absolventů kurzu. Předal zde totiž 14 nových dekretů - 4 kněžím, 3 řeholnicím a 7 laikům.

Paralelně se základním kurzem probíhala i jeho pokračování, kterého se mohou účastnit absolventi kurzu. Během tří dnů diskutovali společně s doc. Jaroslavem Šebkem, Ph.D. nad vývojem ve světě a v církvi a s Prof. ThDr. Václavem Wolfem nad teologií islámu a východních náboženství.

Studijně-formační kurz Sekce pro mládež realizuje od r. 2002 Česká biskupská konference. Kurz je dvouletý, začíná vždy na podzim. Je určen pro ty, kteří pracují s mládeží: kněze, řeholníky, řeholnice a další zájemce. Obsahová náplň Studijně-formačního kurzu zahrnuje vzdělávání v oblasti duchovní, osobností, pedagogické, psychologické, komunikační atd.

Následné pokračující vzdělávání absolventů kurzu SFK je zaměřeno na aktuální témata a koná se dvakrát ročně po dobu tří dnů.

Zájemci se mohou hlásit na Sekci pro mládež ČBK.

Více informací: http://www.cirkev.cz/cirkev-se-setkava/mladez/studijne-formacni-kurz/.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou