Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Do Národní kanceláře PMD nastupuje nový ředitel

Datum publikace21. 4. 2015, 14.33
TiskTisk

Trvalý jáhen královéhradecké diecéze Leoš Halbrštát v této době střídá P. Jiřího Šlégra ve vedení Národní kanceláře Papežských misijních děl.

Špindlerův Mlýn: Leoš Halbrštát nastupuje do funkce Národního ředitele Papežských misijních děl (PMD). Po P. Zdeňku Čížkovském a P. Jiřím Šlégrovi se tak stává třetím člověkem na této pozici.

Mgr. Leoš Halbrštát byl jmenován prefektem Kongregace pro evangelizaci národů kardinálem Fernandem Filonim již k 1. listopadu 2014. Jelikož však dosluhoval závazek u Duchovní služby Armády ČR, na období do faktického převzetí funkce byl pověřen vedením Národní kanceláře PMD P. Jiří Šlégr. Během procesu předávání agendy budou v Národní kanceláři PMD přítomni končící i nastupující ředitel.

„Naskakuji do jedoucího vlaku. Chtěl bych pokračovat a navázat na práci svého předchůdce P. Jiřího Šlégra. Ten za dlouhá léta vedení Národní kanceláře odvedl skvělou práci. Činnost v PMD je úplně odlišná od působení v AČR, ale beru to jako výzvu,“ říká nový Národní ředitel.

Mgr. Leoš Halbrštát vystudoval Střední zemědělskou školu v Praze a v letech 1990 - 1994 Teologickou fakultu Univerzity Karlovy. V roce 2009 byl kardinálem Dominikem Dukou vysvěcen na trvalého jáhna a sloužil jako vojenských kaplan v posádkách Chrudim, Pardubice a Hradec Králové. Se svou ženou Bronislavou bydlí ve Slatině nad Zdobnicí v podhůří Orlických hor a vychovávají spolu čtyři děti Bronislavu, Barboru, Benedikta a Bernadetu. Manželka je od roku 2009 pověřena službou Diecézní ředitelky PMD v královéhradecké diecézi. Oblíbeným citátem Leoše Halbrštáta je věta od Matky Terezy: „Když lidi soudíte, nemáte čas je milovat.“

Autor článku: Ondřej Mléčka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou