Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše KT č. 18/2015

Datum publikace29. 4. 2015, 13.20
TiskTisk

Ústředním tématem nového vydání Katolického týdeníku je reportáž z otevření opraveného broumovského kláštera. Nechybí ani informace o posledním plenárním zasedání českých a moravských biskupů, které hostila Praha v minulém týdnu, či o prezidentské návštěvě ve Vatikánu. Na tematické dvoustraně naleznete čtení o mariánských zjeveních a jejich autenticitě.

Bratrský klášter Břevnova chloubou regionu. Spolupracovníci benediktinů v Broumově završili v minulém týdnu čtvrtmiliardovou etapu obnovy místního kláštera. Z Evropských dotací, od soukromých dárců a s podporou samosprávy i státních institucí se podařilo získat 250 milionů, z nichž se podařilo dát novou náplň zdem zdevastovaného kláštera.

Kardinál Duka zůstává v čele ČBK. Biskupové se minulý týden sešli na 101. plenárním zasedání. Zvolili vedení. Po pěti letech práce svěřili vedení znovu pražskému arcibiskupovi.

Prezident Zeman navštívil papeže. Při své návštěvě Vatikánu pozval hlavu katolické církve na Velehrad. Františkovi daroval aktovky v liturgických barvách a kopii Pražského Jezulátka.

Uprchlíci: jde o záchranu životů. Za naprosto nedostačující označili čelní představitelé katolické církve opatření, jež přijala Evropská unie na mimořádném summitu o migraci a tragédiích ve Středozemním moři.

Téma: Jsou mariánská zjevení pravá? Jsou stejně přitažlivá jako problematická. Přes velkou přísnost církve při posuzování mariánských zjevení živí jejich popularita mohutný proud lidové zbožnosti, který nelze jen tak pominout.

Mistrovství světa v ledním hokeji. Jedna z největších sportovních událostí, která se u nás v tomto roce uskuteční v Praze a Ostravě. I  to je téma pro Katolický týdeník.

Perspektivy: Zpověď neláká, svátost smíření ano. Dobře zvládnout zpověď může vracet do světa z obou stran mřížky zcela nové lidi.

Výzva apoštola ateismu. Česko navštívil neodarwinista a bojovník proti náboženství Richard Dawkins. Řekl něco nového?

Tvoříme církev, kde se má a dá diskutovat. Písničkář a novinář Bob Fliedr  v rozhovoru na poslední straně hlavního sešitu týdeníku.

…a mnoho dalšího v aktuálním vydání KT ve vaší schránce nebo na www.katyd.cz.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou