Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše KT č. 19/2015

Datum publikace6. 5. 2015, 12.29
TiskTisk

Ústředním tématem nového Katolického týdeníku je tentokráte problematika uprchlictví, konkrétněji situace na italském ostrově Lampedusa, kam se vydala na reportáž spolupracovnice týdeníku. Redaktoři se rovněž mj. ohlíží za prezidentskou cestou do Vatikánu, tentokráte pohledem studentů Stojanova gymnázia na Velehradě. Tématem čísla je připomínka 70 let od konce druhé světové války. Bilanční celostránkový rozhovor je tentokráte veden s předsedou ČBK kard. Dominikem Dukou.

Středozemní moře a uprchlíci. Místo smrti tisíců lidí, kteří utíkají do Evropy. Situaci na italském pobřeží přibližuje tamní spolupracovnice KT Renáta Holčáková-Masto.

Studenti přivezli kus Velehradu. Jako vůbec první středoškoláci doprovázeli studenti Stojanova gymnázia na Velehradě prezidenta republiky na jeho zahraniční cestě. Dva z nich se setkali také s papežem Františkem. Jaké to bylo?

Téma: sedmdesát let stará současnost. V těchto dnech si nepřipomínáme sedmdesát let od konce války. Ta skončila až na začátku září. V květnu kapitulovalo Německo. Nastat měl věčný mír a svoboda … Všichni víme, že nenastaly. Za historií, která stále intenzivně vrůstá do naší současnosti, se ohlíží tematická dvoustrana.

Začínáme znovu na bodě nula. KT přináší bilanční rozhovor se staronovým předsedou ČBK Dominikem Dukou, který byl zvolen na další funkční období do čela českých a moravských biskupů.

Perspektivy: Křesťané a druhá světová válka. Dokdy se bude slavit konec druhé světové války? Tak dlouho, dokud budou naživu lidé, kterých se to hlouběji dotýká. Ta doba stále trvá …

Doma: dobrá – špatná matka. O druhé květnové neděli se na řadě květinářství v Česku objeví cedulka s nápisem Den matek. Možná proto, aby otcové či potomci nezapomněli …

KŘESŤAN A EVROPA. Příloha KT chce přibližovat Evropu křesťanům v Česku. Tentokrát na pozadí sedmdesátiletého výročí končící války. Hovoříme s historikem Jaroslavem Šebkem a europoslancem Pavlem Svobodou.

Mantinelem mezi diváky a hráči. Je skromný, ale má mimořádné manažerské dovednosti. Vlastní stavební firmu a pomáhá potřebným Romům z Lysé nad Labem a okolí, kde žije. Vše, co v životě dokázal, pokládá za dar od Boha. Rozhovor s Milanem Horvátem.

… a mnoho dalšího v aktuálním vydání KT ve vaší schránce nebo na www.katyd.cz.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou