Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Na Zelenou horu se chystají tisíce poutníků

Datum publikace12. 5. 2015, 12.36
TiskTisk

Poutní program na Zelené hoře ve Žďáru nad Sázavou ke cti sv. Jana Nepomuckého ve dnech 15. až 17. května 2015 nabízí bohatý duchovní i kulturní program. Hlavním celebrantem mše v neděli 17. května 2015 od 10.30 hodin bude brněnský biskup Vojtěch Cikrle.

Žďár nad Sázavou: Tradiční žďárské pouti ke cti svatého Jana Nepomuckého se každoročně účastní tisíce poutníků.  První mše se zahájením svatodušní novény bude slavena již v pátek 15. května, v sobotu jsou na programu mše dvě. V neděli bude slaveno pět poutních bohoslužeb.

'V rámci doprovodného programu se v pátek a v sobotu po mši svaté uskuteční komentované prohlídky poutního kostela,' uvedl Vladimír Záleský, farář Římskokatolické farnosti Žďár nad Sázavou II, která památku zapsanou na seznamu UNESCO spravuje.

V sobotu 16. května bude veřejnosti letos poprvé  zpřístupněna věž kostela svatého Prokopa, a to v době od 9.00 do 20.00 hodin. Bezplatnou prohlídku doprovodí výklad pracovníků žďárského muzea.

Svatojánská pouť se ve Žďáru nad Sázabou slavé téměř tři sta let, zřejmě od roku 1722, kdy byl kostel svatého Jana Nepomuckého vysvěcen.

Program letošních poutí je na: http://www.biskupstvi.cz/storage/akt/10013.jpg.

 

Autor článku: Martina Jandlová
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou