Lupa
Obsah Obsah
Portál

Multimediální portál přináší informace ze Svaté země

Datum publikace15. 5. 2015, 14.46
TiskTisk

Nedávno spuštěný multimediální portál www.cmc-terrasanta.com spravovaný františkánskou Kustodií Svaté země přináší zprávy, přímé přenosy, reportáže a tematické dokumenty ze země Ježíšovy.

Jeruzalém / Nazaret: Od března letošního roku je přístupný multimediální portál Christian Media Center, který přináší do celého světa zprávy, příběhy i události spojené se Svatou zemí. Stránky televizního centra www.cmc-terrasanta.com se sídlem v Jeruzalémě a Nazaretu vznikly z podnětu tamějších ordinářů a jsou spravovány františkány z Kustodie Svaté země.

„Skrze nové stránky chceme opravdu přijít ke všem, i k těm, kdo nemohou nikdy přijet do Svaté země. Chceme, aby mohli poznat svatá místa, kde bylo vykonáno tolik zázraků a kde se také naplnila spása pro celý svět,“ uvedl správce Christian Media Center Sobky Makhoul.

Tři nepřetržité přenosy z baziliky Zvěstování Páně v Nazaretu, z jeskyně Zvěstování a z nazaretského kostela sv. Josefa, týdenní zprávy Terra Santa News přenášené 28 televizemi do celého světa (vč. české t

elevize Noe), denní zpravodajství, tři přímé přenosy týdně, zhruba 15 zvláštních přenosů během roku 2015; 20 odborníků všech národností, 6 jazykových verzí: To jsou některá čísla Christian Media Center, které je nyní dostupné i skrze internet.

„V této obtížné době pro celý Blízký východ, především pro křesťany v téo oblasti – myslíme na Sýrii, Irák, Egypt, Svatou zemi – kdy násilí proniklo do celého východního světa, chceme být znamením naděje, přinášet a snažit se přinášet zprávy, které ukazují, že ve Svaté zemi je i něco jiného než násilí,“ řekl Makhoul.

Nový portál, který je dostupný v angličtině, italštině, arabštině, španělštině, francouzštině a portugalštině, nabízí na domovské stránce poslední publikované služby, které je možné vyhledávat také podle témat. Pod heslem „sekce“ jsou k dispozici rozličné produkty Christian Media Center: dokumenty, reportáže, diskuzní pořady, tematické pořady k liturgickým obdobím aj.

Christian Media Center je také určené novinářům, kteří přijíždí do Svaté země. Stránky proto obsahují informace o službách pro soukromé osoby, pracovníky sdělovacích prostředků i televizní stanice z celého světa.

Christian Media Center sdílí některé příspěvky také na Facebooku nebo Google Plus.

(zdroj: Christian Media Center)

Autor článku: Ondřej Mléčka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou