Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Andrea Bocelli podpoří rodinu při celosvětové sérii akcí

Datum publikace20. 5. 2015, 16.23
TiskTisk

Jsem zde, protože se má matka rozhodla nepřerušit své těhotenství, řekl světoznámý tenorista Andrea Bocelli během tiskové konference, při níž představoval nový projekt podporující rodinu. Ten bude zahájen 28. května 2015 v Barceloně a následně se přesune do mnoha měst na světě, např. do Filadelfie, Krakova či Betléma.

Vatikán: Hudba, katecheze, umění i teologie, jejímž tématem bude krása lásky mezi mužem a ženou. Takový je nový projekt „Velké tajemství: Evangelium rodiny jako škola lidství pro naši dobu“, který byl v sobotu 16. května 2015 představen ve Vatikánu. Svůj hlas akci propůjčil světoznámý tenorista Andrea Bocelli.

Projekt bude zahájen 28. května 2015 v Barceloně a následně se přesune do významných světových metropolí, například do Filadelfie, Krakova nebo Betléma. Podle předsedy Papežské rady pro rodinu Vincenza Pagli zdůrazní série aktivit krásu rodiny, která je od prvních stránek Bible nazývaná „velmi dobrou“, a to ve světě, který je často „nemocný samotou“.

„Chceme jít na náměstí i do katedrál, katolických, ale i pravoslavných nebo luteránských a protestantských, protože rodina je důležitým pokladem všech, nikoho nevyjímaje. Rádi bychom skrze moudrost Bible a mimořádné schopnosti mistra Bocelliho řekli světu, že toto tajemství je i krásné, nejen možné: Je zkrátka krásné,“ řekl Mons. Paglia.

Hlasem projektu bude tenorista Andrea Bocelli. Ten zazpívá například při slavnostním zahájení akce v Barceloně nebo během Světového setkání rodin v americké Filadelfii. „Když hovoříme o rodině, je třeba na ni myslet z pohledu dětí, nás, kteří jsme se všichni narodili v rodině. Když se na ni totiž díváme z pohledu partnerů, vstoupí do hry náš instinkt svobody, naše touha po svobodě, naše osobní pýcha, ego, všechno to, díky čemuž zapomínáme, jak byla pro nás rodina důležitá, když jsme byli dětmi, a jak mnoho je důležitá pro naše děti,“ uvedl Bocelli.

Zahájení proběhne v chrámu Sagrada Familia v Barceloně, kterou papež František zvolil za jedno z modlitebních míst pro nadcházející biskupskou synodu. Jak uvedl místní kardinál Lluís Martínez Sistach, rodina má ve společnosti nezastupitelnou roli. „Nemůžeme zapomenout na to, že podle II. vatikánského koncilu je dobro lidí, společnosti a církve úzce propojené s blahem společenství manželů a rodiny. Osud lidstva závisí na rodině.“

Společně s Bocellim vystoupí sbory a orchestry z celého světa nejen v kostelích, ale i na veřejných prostranstvích. „Toto velmi souzní s tím, k čemu nás vyzval papež František: Vyjít z kostelů, abychom se setkali s lidmi tam, kde jsou, a pozvat k tomu všechny,“ vysvětlil teologický poradce projektu Marco Tibaldi.

Během sobotní tiskové konference Andrea Bocelli také na dotaz novináře potvrdil, že před jeho narozením navrhoval lékař jeho matce potrat. „Je to pravda,“ uvedl: „Nebyl bych zde. Jsem zde, protože se má matka rozhodla, že nepřeruší své těhotenství,“ řekl světoznámý tenorista.

Více informací o projektu se nachází na stránce www.ilgrandemistero.com.

(foto: Wikimedia Commons)

Autor článku: Ondřej Mléčka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou