Lupa
Obsah Obsah
Portál

Rajhrad hostil IV. jarní setkání nemocničních kaplanů

Datum publikace20. 5. 2015, 19.01
TiskTisk

Ve čtvrtek 14. května 2015 se 51 tuzemských nemocničních kaplanů zúčastnilo již čtvrtého jarního vzdělávacího semináře v rajhradském hospici sv. Josefa. Přítomní si vyslechli přednášku K. Lachmanové či společně slavili mši svatou.

Rajhrad u Brna: Úvodem přítomné pozdravila ředitelka Oblastní charity Rajhrad Jiřina Večeřová a ocenila jejich obětavou službu nemocným, seniorům a umírajícím.

Nato se ujala slova přednášející Kateřina Lachmanová, aby přítomné posluchače seznámila s některými psychologickými úskalími pomáhajících profesí. Ve svém příspěvku se zaměřila na syndrom pomocníka; nutkavé pomáhání druhým na úkor vlastních potřeb, které je nesvobodné a může vést až k sebezničení pomáhajícího. V průběhu svého vystoupení uváděla řadu příkladů ze své bohaté pastorálně psychoterapeutické praxe.

Setkání vyvrcholilo děkovnou mší svatou v hospicové kapli, které předsedal P. Jan Fatka, O.Carm, nemocniční kaplan ve Fakultní nemocnici Motole a v Nemocnici Na Homolce v Praze.

(zdroj a foto: Marta Hošťálková, sekretářka Katolické asociace nemocničních kaplanů v České republice)

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou