Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Zambijský ředitel papež. misijních děl na návštěvě ČR

Datum publikace22. 5. 2015, 11.32
TiskTisk

V období od 21. května do 1. června 2015 je na návštěvě České republiky národní ředitel Papežských misijních děl (PMD) v Zambii P. Bernard Makadani Zulu. Cesta po naší vlasti probíhá na základě pozvání národní kanceláře papežských misií v České republice.

Veřejnost, z jejíchž řad již delší dobu mnoho dárců podporuje projekty Papežských misijních děl, bude mít možnost se se zambijským Národním ředitelem setkat při těchto příležitostech:

V pátek 22. května 2015 dopoledne je P. Zulu na návštěvě Církevní základní školy ve Veselí nad Moravou, kde studentům přiblíží reálie a život v Zambii. V 18.30 bude celebrovat mši svatou v kostele Nanebevzetí Panny Marie ve Strážnici, a poté bude hostem besedy. 

V sobotu 23. května dopoledne stráví P. Zulu s dětmi z Misijního klubka 79 a v 17.45 bude celebrovat mši svatou v kostele sv. Vavřince na Masarykově náměstí v Hodoníně.

V neděli 24. května navštíví Sudoměřice, kde bude v 9.00 hostem mše svaté v kostele Krista Krále, odpoledne od 14.00 proběhne setkání a beseda v průběhu Misijní kavárny.

V pondělí 25. května dopoledne potom navštíví P. Zulu Cyrilometodějskou církevní školu v Brně a odpoledne bude hostem besedy od 18.00 v sále restaurace Černý kůň v rámci Křesťanské akademie v Třebechovicích pod Orebem.

V úterý 26. května dopoledne navštíví P. Zulu Základní školu ve Špindlerově Mlýně, kde studentům přiblíží reálie a život v Zambii. Od 19.00 bude celebrovat mši svatou v kapli horského střediska Eljon a poté v 19.45 proběhne beseda.

Ve středu 27. května v 18.00 bude B. M. Zulu celebrovat mši svatou v kostele sv. Jakuba Staršího v Poniklé, a poté se i zde zúčastní besedy.

V pátek 29. května navštíví Jablonec nad Nisou, kde bude v 17.00 hostem mše svaté v kostele Nejsvětějšího Srdce Ježíšova, s následnou besedou.

V sobotu 30. května v 18.00 bude celebrovat mši svatou v děkanském kostele sv. Vavřince v Jilemnici. Po té bude na programu beseda.

Informace o místech setkání s P. Bernardem Zulu naleznete také na http://www.missio.cz/headline/zambijsky-reditel-papezskych-misii-navstivi-cr/. Je možné, že se budete moci setkat se zambijským hostem i při dalších příležitostech. Tyto informace budou případně zveřejněny na www.missio.cz. Na stejném webu též naleznete veškeré info o aktivitách a formách pomoci Papežských misijních děl.

(zdroj: Papežská misijní díla)

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou