Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

V diecézním domě v Litoměřicích má být otevřen minipivovar

Datum publikace25. 5. 2015, 17.16
TiskTisk

V Diecézním domě kardinála Trochty v Litoměřicích má být ještě letos otevřen malý pivovar. Projekt je financován z finanční náhrady za majetek, který nemůže nebo z různých důvodů nebude vrácen podle zákona o majetkovém vyrovnání s církvemi a náboženskými společnostmi.

Litoměřice: Minipivovar s pivnicí má letos vzniknout v prostorách Diecézního domu kardinála Trochty v Litoměřicích. Spolu s restaurací nabídne přibližně sto míst těm, kteří tu budou chtít ochutnat nefiltrovaná piva plzeňského typu. „Vařit chceme alespoň tři druhy, a uvažujeme i o tom, že bychom některé další varianty přidali i v průběhu roku,“ říká Richard Kirbs, jednatel společnosti In Principio s.r.o., jejímž zřizovatelem je Biskupství litoměřické a která v diecézním domě provozuje ubytovací služby – Hostel u sv. Štěpána. „Rádi bychom našim hostům nabídli komplexní službu od ubytování a stravování až po večerní využití času,“ vysvětluje.

Projekt minipivovaru se tak jeví jako příležitost k doplnění doposud dobře fungujícího projektu ubytovacích služeb. Za téměř šest let s kapacitou až 160 lůžek se totiž Hostel U sv. Štěpána postupně stal největším ubytovatelem jak v Litoměřicích, tak v blízkém okolí. Pro jeho hosty je lákavá jeho výborná dostupnost, služby i cena. A město, jehož dějiny jsou s katolickou církví spjaté téměř tisíc let, zasazené do krajiny Českého středohoří, je turisty z domova i zahraničí hojně navštěvované po celý rok. 

Vybudování a provozování minipivovaru v Diecézním domě kardinála Trochty je investičním projektem Biskupství litoměřického, financovaným z finanční náhrady za majetek, který nemůže nebo z různých důvodů nebude vrácen podle zákona o majetkovém vyrovnání s církvemi a náboženskými společnostmi.

Je to náš první výrobní investiční projekt. Vložené prostředky jak do rekonstrukce prostor, tak do vlastní technologie pivovaru i restaurace se musí vrátit a generovat zisk pro další financování provozu biskupství, diecéze,“ uvedl Richard Kirbs.

V současné době je připraven prováděcí projekt na výstavbu a rekonstrukci těch prostor sklepa a prvního podlaží, kde bude minipivovar, restaurace i pivnice, a projekt na technologii pivovaru. „Čekáme na vydání stavebního povolení. Nyní tyto prostory připravujeme pro vlastní stavbu a provádíme jen ty nejnutnější vyklízecí práce a měníme postupně zastaralou technologii kuchyně za novou,“ dodal.

To, zda hosté hostelu a návštěvníci města ochutnají nové pivo už koncem letošního léta, bude záležet na rychlosti vydání stavebního povolení a následném postupu prací.

(foto: Biskupství litoměřické)

Autor článku: Jana Michálková
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou