Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Sbírka pro Ukrajinu podpoří uprchlíky z východu země

Datum publikace1. 6. 2015, 17.09
TiskTisk

Boje na východě Ukrajiny stále nekončí. Čím dál víc lidí tak odtud prchá do části země, která spadá pod ukrajinskou vládu. Utečenců je v těchto dnech už přes milion. Arcidiecézní charita Olomouc tak vyhlásila veřejnou sbírku na pomoc Ukrajině. Číslo účtu je: 4030207/ 0100.

Olomouc: V zemi zmítané válkou je obtížné dostat se k léčbě či potravinám. Právě pro tyto účely poslouží peníze, kterými lidé do sbírky přispějí. 'V současné době je na území patřícímu pod ukrajinskou vládu přes milion uprchlíků z východu. Jedná se často o celé rodiny nebo matky s dětmi, jejichž muži válčí. Jsou to lidé, jejichž domy srovnalo se zemí bombardování, nebo se nemůžou dostat k penězům, například k důchodům. Tyto peníze totiž Ukrajinci rozesílají z centrály v Kyjevě a do oblastí, které jsou nyní za hranicí´, se je obávají poslat. Nemuseli by se dostat k civilistům, ale k proruským vojákům, kteří by za ně mohli nakoupit zbraně a podobně,' vysvětluje řeckokatolický kněz a humanitární pracovník Rostislav Strojvus. Peníze ze sbírky zaplatí například balíčky se základními potravinami a hygienickými potřebami, které uprchlíci nutně potřebují. Přispívá také penězi na nákup jídla lidem žijícím ve městě Doněck, kde jsou přímo v ohrožení života.

Ti, kteří chtějí pomoci finančním příspěvkem, jej mohou poslat na zvláštní bankovní účet číslo 4030207/ 0100 zřízený pro charitativní účely u Komerční banky.

(zdroj: Karolína Opatřilová, Arcidiecézní charita Olomouc)

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou