Lupa
Obsah Obsah
Portál

Připojme se k červnové intenci papeže Františka

Datum publikace2. 6. 2015, 18.30
TiskTisk

Na měsíc červen vyhlásil Papež František modlitební intenci za imigranty a uprchlíky. Vyzývá k modlitbám za lidi, kteří jsou nuceni opustit svůj domov; za to, aby se cítili vítáni v zemích, kde hledají úkryt, a našli zde uznání.

Řím: Svatý otec věnuje skupinám prchajícím před tíživými životními podmínkami zvláštní pozornost už od počátku svého zvolení. Jeho první návštěva mimo Řím mířila právě na ostrov Lampedusa, útočiště pro tisíce uprchlíků z Afriky.

V současnosti se zdá, že problém imigrantů, jejichž nebezpečné plavby přes moře často končí smrtí, nemá konce. Uprchlíci ze severní Afriky se snaží dosáhnout břehů Evropy plavbou přes Středozemní moře; podobně prchají i pronásledovaní muslimové, kteří se plaví z Myanmaru a Bangladéše k břehům jihovýchodní Asie.

Papež František často obrací pozornost na problematiku migrace a vyzývá k pomoci lidem, kteří hledají azyl v našich zemích. Minulý týden označil pasivní přihlížení umírání uprchlíků na moři za „útok proti životu“, stejně jako přihlížení potratům nebo eutanázii.

Bližší informace na stránkách Vatican Radio.

Autor článku: Zuzana Lášková
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou