Lupa
Obsah Obsah
Portál

Italský tenorista a britský zpěvák zakončí festival Dny víry

Datum publikace4. 6. 2015, 17.39
TiskTisk

Již šest dní probíhá v Praze velký křesťanský festival nazvaný Dny víry. Na jeho závěr chystají organizátoři pět koncertů, na nichž vystoupí špičkoví interpreti z Česka i ze zahraničí. Zájemci se mohou 5. června 2015 od 19.15 hodin v kostele Panny Marie Sněžné těšit na koncert mladého františkána bratra Alessandra nebo v tentýž den od 18.00 hodin v pražské Lucerně na britského hudebníka Martina Smithe.

Praha: Kromě nich vystoupí v Praze i německý gospelový sbor Good News Singers, Jiří Stivín a Pavel Helan. Festival Dny víry pak 6. června 2015 od 19.00 hodin zakončí svým koncertem na Staroměstském náměstí Hradišťan vedený Jiřím Pavlicou. Veřejnost může celý týden navštívit některé z více než 300 programů, které připravují farnosti a sbory z různých křesťanských církví na zhruba 80 místech po celém hlavním městě.

V Praze jsem poprvé a těším se, že zde vystoupím v rámci Dnů víry. Jsem rád, že mohu svým hlasem pomáhat lidem, aby poznávali Boha,“ řekl bratr Alessandro, který vystoupí v kostele Panny Marie Sněžné na Jungmannově náměstí. Ve stejný den od 18.00 hodin se v pražské Lucerně představí britský pop-rockový zpěvák Martin Smith; na tento koncert s ekumenickým přesahem jsou zvláště zváni i milovníci dobré hudby z diecézí.

Na pražské Lhotce vystoupí také německý gospelový sbor Good News Singers. Koncert v kostele sv. Bartoloměje v centru Prahy nabídne též jazzový hudebník Jiří Stivín. Finále Dnů víry pak obstará závěrečný Večer světla, který se uskuteční na Staroměstském náměstí. Vystoupí na něm Hradišťan spolu s Pavlem Helanem a tenoristou bratrem Alessandrem. Na závěr koncertu vystoupí na pódiu Tomáš Halík, který publikum pozve k průvodu se světly centrem Prahy a k duchovnímu zakončení Dnů víry v kostele Nejsvětějšího Salvátora.

Kromě koncertu Martina Smithe je vstup na všechny koncerty zdarma. „Během celých Dnů víry chceme veřejnost pozvat na zajímavé kulturní akce a zároveň tak otevřít možný dialog o křesťanství, které vnímáme jako důležitou součást naší společnosti. Nechceme se věnovat ani politice, ani majetku, ale rádi bychom ukázali pestrost a podstatu křesťanské víry v dnešní době pro moderního člověka,“ vysvětlil koordinátor organizačního týmu projektu Dny víry P. Michal Němeček. Podle něj se akcí v rámci Dnů víry zúčastnily již tisíce Pražanů. Velký zájem byl o přednášku Tomáše Halíka nebo panelovou diskuzi vedenou Danielou Drtinovou. Stovky lidí navštívily také umělecký workshop italského sochaře Guida Dettoniho v kostele Panny Marie Sněžné na Jungmannově náměstí.

Více na www.dnyviry.cz.

(zdroj: Vojtěch Jurásek, tiskový mluvčí Dnů víry)

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou