Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Nový Zpravodaj pražské arcidiecéze s přesahem

Datum publikace5. 6. 2015, 11.13
TiskTisk

Červnový Zpravodaj pražské arcidiecéze přináší vpravdě nadčasové a naddiecézní téma: Jan Hus v ekumenickém kontextu. Nové vydání se zvláště zajímavým obsahem si díky internetu můžete přečíst i vy, kdekoli.

Praha: Úvodního slova vydání se ujal synodní senior Českobratrské církve evangelické Joel Ruml; zamýšlí se v něm nad odpovědí k otázce: Čím může být Mistr Jan Hus pro nás?

O významu Mistra Jana pak hovoří Aleš Pištora s farářkou Československé církve husitské a generální sekretářkou ERC Sandrou Silnou, kardinál Dominik Duka OP  se na Husa dívá v ekumenickém kontextu, kardinál Miloslav Vlk zase píše o své úloze legáta při vyvrcholení Husovských slavností.

Téma čísla zakončuje stať Richarda Jozífa o pražském arcibiskupovi Zbyňku Zajícovi z  Hazmburka, Husovu současníkovi.

Inspirativní šesté letošní číslo Zpravodaje si můžete přečíst zde: http://www.apha.cz/file/47120/zpravodajpa-6-2015.pdf.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou