Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Hledají se dárci kostní dřeně, hlásit se mohou i na Velehradě

Datum publikace25. 6. 2015, 17.30
TiskTisk

Již více než tři měsíce probíhá intenzivní hledání dárce kostní dřeně pro Barboru Halodovou z Polešovic na Uherskohradišťsku. Dárci pro ni a další nemocné se mohou nechat zapsat také v rámci letošních oslav Dnů lidí dobré vůle a Národní cyrilometodějské pouti na Velehradě.

Velehrad: V sobotu 4. července 2015 odpoledne i v následující hlavní den cyrilometodějské pouti na Velehradě se zájemci mohou nechat zapsat do registru dárců kostní dřeně. Pomohou tak nejen Barboře Halodové, které byla před několika měsíci diagnostikována akutní leukémie, ale i dalším pacientům s touto nemocí.

Báru znám řadu let. Potkávali jsme se na schůzích a akcích Orla a vždy jsme přiložili ruku k dílu. Řadu ročníků jsme také společně na Velehradě během Dní lidí dobré vůle organizovali pod křídly Orla soutěž ve fotbalových dovednostech. A chci pomoci i teď, když to Bára potřebuje. Jsme připraveni odebrat vzorek krve až 500 dárců a věřím, že tohoto čísla bychom mohli dosáhnout,“ uvedl Petr Gabriel, sekretář Orla v Uherském Brodě a koordinátor odběrů.

Lidé ve věku od 18 do 35 let, kteří jsou zdraví a neberou žádné léky, se mohou dostavit do budovy staré školky naproti velehradské baziliky. Kontaktní místo zde bude otevřeno v sobotu 4. července od 15.00 do 19.00 hodin a v neděli 5. července od 8.00 do 10.00 a od 12.00 do 14.00 hodin.

Prosíme všechny dárce, kterým není lhostejný osud mladé maminky, aby přišli a darovali Báře a dalším naději na život,“ vyzývá všechny Petr Gabriel.

(S využitím tiskové zprávy uherskobrodského Orla)

Autor článku: Jiří Gračka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou