Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Přímé přenosy bohoslužeb od 29. června do 5. července 2015

Datum publikace29. 6. 2015, 11.15
TiskTisk

Všem těm, kdo se nemohou zúčastnit mše svaté v kostele a chtěli by se připojit alespoň prostřednictvím televize nebo rozhlasu, nabízíme přehled bohoslužeb, vysílaných během tohoto týdne cyrilometodějských oslav přímým přenosem. V televizi Noe, České televizi, na radiu Proglas a Českém rozhlasu.

Olomouc: Televize Noe zve své diváky ke čtyřem bohoslužbám. V pondělí od 9.30 hodin odvysílá mši svatou, kterou bude u příležitosti slavnosti sv. Petra a Pavla slavit ve vatikánské bazilice papež František. Ve středu od 12.05 hodin nabídne mši svatou z kaple v ostravském studiu Telepace. V pátek od 18.00 hodin stanice nabídne přímý přenos bohoslužby z kostela sv. Cyrila a Metoděje ve slovenské Terchové. V neděli od 12.00 hodin pak odvysílá mši svatou z kaple sv. Cyrila a Metoděje na Radhošti.

Česká televize nabídne na svém druhém programu v neděli od 10.30 hodin hlavní mši svatou z oslav Národní cyrilometodějské pouti na Velehradě, kterou zde budou slavit čeští a moravští biskupové. Hlavním celebrantem bude kardinál Dominik Duka a kazatelem olomoucký arcibiskup Jan Graubner.

V nabídce Radia Proglas je v pondělí od 17.30 hodin zařazena mše svatá z brněnské katedrály sv. Petra a Pavla, která si toho dne připomíná svou titulární slavnost. Stanice dále nabízí pravidelné mše svaté v úterý, čtvrtek a pátek vždy od 18.00 hodin, v tomto týdnu se budou konat v kostele sv. Augustina v Brně a v kostele Panny Marie Sněžné v Praze. Nedělní bohoslužba na Proglasu začíná v 9.00 hodin a tentokrát bude přenášena z kostela sv. Jana Nepomuckého v Plzni-Borech.

Také Český rozhlas odvysílá nedělní mši svatou z Národní cyrilometodějské pouti na Velehradě, přímý přenos začíná v 10.30 hodin na stanici ČRo Vltava.

Televize Noe

pondělí 29. 6., 9.30: mše svatá s papežem Františkem ve vatikánské bazilice ze slavnosti sv. Petra a Pavla

středa 1. 7., 12.05: mše svatá z kaple Telepace

pátek 3. 7., 18.00: mše svatá z kostela sv. Cyrila a Metoděje ve slovenské Terchové

neděle 5. 7.,12.00: mše svatá z kaple sv. Cyrila a Metoděje na Radhošti

Česká televize

neděle 5. 7., 10.30 hodin, ČT2: mše svatá z Národní cyrilometodějské pouti na Velehradě

Radio Proglas

pondělí 29. 6., 17.30: mše svatá z katedrály sv. Petra a Pavla v Brně

úterý 30. 6., 18.00: mše svatá z kostela sv. Augustina v Brně

čtvrtek 2. 7., 18.00: mše svatá z kostela Panny Marie Sněžné v Praze

pátek 3. 7., 18.00: mše svatá z kostela sv. Augustina v Brně

neděle 5. 7., 9.00: mše svatá z kostela sv. Jana Nepomuckého v Plzni-Borech

Český rozhlas

neděle 5. 7., 10.30 hodin, ČRo Vltava: mše svatá z Národní cyrilometodějské pouti na Velehradě

Autor článku: Jiří Gračka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou