Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše KT č. 29/2015

Datum publikace15. 7. 2015, 15.29
TiskTisk

Aktuální číslo Katolického týdeníku je např. věnováno o víkendu skončené zahraniční cestě papeže Františka, posmrtné cestě P. Josefa Toufara do Číhoště i cestě do Brna, na Katolickou charismatickou konferenci. Nechybí ani téma těchto dní: výzva biskupů a předsednictva ERC k pomoci uprchlíkům. Téma poněkud veselejší je pak vtěleno do textů věnovaných křesťanskému humoru.

Papež ukončil nejnáročnější cestu. Nejdelší a nejnáročnější apoštolská cesta papeže Františka, devátá v pořadí je u konce. Petrův nástupce se vrátil z Paraguaye, Bolívie a Ekvádoru.

Biskupové: Pomozme uprchlíkům! K pomoci běžencům přicházejícím do Evropy vyzvali na plenárním zasedání na Velehradě čeští a moravští biskupové. Vládě nabídli pomoc charity, farností i křesťanských rodin.

Čtyři dny s bohatým mladíkem. Přes sedm tisíc lidí se minulý týden vydalo na brněnské Výstaviště. Nikoliv na veletrh. Společně naslouchali řečníkům, modlili se, slavili bohoslužby. Průvodcem jim byl po čtyři dny evangelní bohatý mladík.

P. Josef Toufar se vrátil do Číhoště. Tisíce lidí se o víkendu sjely do vesničky Číhošť na Vysočině, aby byli svědky slavnostního pohřbení ostatků místního faráře P. Josefa Toufara, kterého před 65 lety umučila komunistická Státní bezpečnost.

Perspektivy: S Bohem u jednoho stolu. Být člověkem eucharistickým je víc než jen „přijímat při mši“. P. Aleš Opatrný o tom uvažuje v textu, který se týká naší žité úcty k Nejsvětější oběti.

Téma: Sv. Filip Neri a humor. Legrace v církvi. Zatímco jedni se mohou potrhat smíchy, jiní jsou pohoršeni až do morku kostí. O čem je řeč? O církevním humoru!

Perspektivy: Dvacet způsobů, jak číst Písmo svaté. Četba Bible dokáže člověka občas pěkně znechutit. Je to nesnadná knížka, někdy až moc. Jak to ale udělat, aby mě netrápilo svědomí, když se mi četba nevede? Poradí polský dominikán Stanislaw Nowak OP.

Doma: Návštěvní den na dětském táboře. Na tábor se dítka těšila. Stejně jako na dva tři týdny bez nich jejich rodiče. Přesto se oběma stranám stýská… Jak zvládnout kontakt na dálku?

PŘÍLOHA KŘESŤAN A EVROPA: Sladit práci s rodinným životem. Lze to vůbec? Jaké podmínky by mohl a měl vytvářet stát?

… a mnoho dalšího v aktuálním vydání KT ve vaší schránce nebo na www.katyd.cz.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou