Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Opět se můžete přihlásit na SFK

Datum publikace16. 7. 2015, 12.32
TiskTisk

Studijně-formační kurz o pastoraci mládeže (SFK) slouží k prohloubení znalostí a odbornosti při doprovázení a vzdělávání mládeže v diecézích. Je především určen kněžím a laikům zapojeným do pastorace mládeže, děkanátním (resp. vikariátním) kaplanům zodpovědným za mládež, animátorům, zástupcům řeholí a hnutí i těm, kteří se na službu mladým připravují.

Účastníkům je prostřednictvím tohoto kurzu umožněno prostřednictvím přednášek, diskuzemi s biskupy a ve skupinkách nahlížet a hledat odpovědi na aktuální otázky spojené s pastorací (péčí o duchovní povolání a poslání) mládeže. Důležitou součástí každého týdne je každodenní slavení liturgie a společné modlitby. Je pamatováno i na osobní volno, odpočinek či společnou rekreaci.

Kurz trvá dva roky. Během jednoho roku proběhnou celkem tři týdenní pobyty (studijní, formační, kněžsko-laický) a jeden týden exercicií. První pobyt tohoto kurzu proběhne již v říjnu 2015.

Po úspěšném zakončení dostanou účastníci osvědčení o absolvování od předsedy ČBK.

Při vedení kurzu spolupracuje Sekce pro mládež ČBK s domácími i zahraničními odborníky, s teologickými fakultami a s Papežskou radou pro laiky.

Termíny rok 2015–2016:

11. - 16. října 2015 Vyhlídka (Blansko - Češkovice)
8. - 13. listopadu 2015 Erlebachova bouda (Špindlerův Mlýn)
10. - 15. ledna 2016 Svatý Hostýn (exercicie)
17. - 22. dubna 2016 Erlebachova bouda (Špindlerův Mlýn)

Veškeré informace najdete na webu https://sfk.signaly.cz/.

Přihlásit se můžete na adrese: novak@cirkev.cz nebo 220 181 753,
Sekce pro mládež ČBK, Thákurova 3, 160 00 Praha 6.

(autor: Josef Čaban, Sekce pro mládež ČBK)

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou