Lupa
Obsah Obsah
Portál

Misionáři milosrdenství

Datum publikace31. 7. 2015, 15.31
TiskTisk

Na Popeleční středu v roce 2016 vyšle papež do celého světa tzv. misionáře milosrdenství. Čím se budou vyznačovat?

Misionáře milosrdenství vyšle papež František při liturgii slavené na Popeleční středu v bazilice sv. Petra. Obraz misionáře popisuje bula Misericordiae vultus v čl. 18. Zvláště je třeba zdůraznit:

Charakteristiky

Misionáři musí být:

  • Živým znamením toho, jak Otec přijímá každého, kdo hledá jeho odpuštění.
  • Pro všechny bez výjimky strůjci setkání proniknutého lidstvím, které je zdrojem osvobození a bohaté na zodpovědnost při překonávání překážek a při obnově života pramenícího ze křtu.
  • Vedeni slovy: „Bůh totiž dopustil, že všichni upadli do neposlušnosti, aby všem prokázal milosrdenství“ (Řím 11,32).
  • Přesvědčivými kazateli milosrdenství.
  • Hlasateli radosti z odpuštění.
  • Přátelskými zpovědníky plnými lásky, soucitnými a pozornými zvláště při těžkých situacích jednotlivců.

Funkce

Misionáři budou pozváni jednotlivými diecézními biskupy své země, aby animovali lidové misie nebo samostatné iniciativy související se Svatým rokem milosrdenstvím, které se spojují především se slavením svátosti smíření. Svatý otec jim udělí pravomoc odpouštět i ty hříchy, jež jsou jinak rezervovány Apoštolskému stolci.

List od biskupa

Každý misionář musí mít průvodní dopis od svého diecézního ordináře nebo od představeného provincie, k níž přísluší. V něm se dosvědčuje jeho způsobilost pro vykonávání této služby.

Více na www.im.va.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou