Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Ve světě je pronásledováno přes 100 milionů křesťanů

Datum publikace4. 8. 2015, 13.23
TiskTisk

Více než 100 milionů křesťanů je na celém světě vystaveno diskriminaci, pronásledování a násilí ze strany totalitních režimů či zemí, které utlačují příslušníky jiných náboženství. Podle agentury ANSA to uvádí nedávno zveřejněná zpráva organizace Caritas Internationalis.

Řím: Podle dokumentu zveřejněným katolickou charitativní organizací Caritas Internationalis je jen v Severní Koreji drženo v detenčních táborech odhadem padesát až sedmdesát tisíc křesťanů. K dalším zemím, v nichž jsou křesťanští věřící pronásledováni, patří Afghánistán, Irák, Írán, Somálsko a Súdán.

Zpráva Caritas rovněž uvádí, že na celém světě bylo od listopadu 2013 do října 2014 při nábožensky motivovaném násilí zabito celkem 4344 křesťanů a napadeno 1062 kostelů.

Caritas v souvislosti s těmito údaji upozornila, že je především patrná rostoucí netolerance na Blízkém východě. Mnoho křesťanů tam bylo zabito nebo je neustále pronásledováno ozbrojenci extremistického hnutí Islámský stát.

(zdroj: ČTK)

Autor článku: Zuzana Lášková
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou